December, een maand van lampjes en gezelligheid. De tijd van kerstborrels, – diners en familieactiviteiten. En van de afsluiting van het oude jaar, met oliebollen, appelflappen en vuurwerk.

 

 

En toch draait de wereld gewoon door en begint elke dag een nieuwe dag. In een onrustige wereld. Een wereld waarin het belangrijk is voor iedereen om een veilige plek te hebben. Een plek waar je jezelf kunt zijn, een plek die je beschermd tegen invloeden van buitenaf. En waar jij je oplaadt voor de volgende dag.

Deze plek is vaak een huis. Maar niet elk huis voelt als THUIS.

 

Wil jij ook thuiskomen in een comfortabel, warm en gezellig huis? Een huis dat je energie geeft en waar je bovendien graag mensen ontvangt?

 

Mijn tips voor december:

  • Maak plaats voor gezelligheid (en de kerstboom) en ruim alles op wat dat gevoel in de weg staat
  • Doe overbodige spullen weg. Zet ze op Marktplaats, breng ze naar de kringloopwinkel of geef ze aan een goed doel.
  • Ruim op per categorie, niet per ruimte. Dus bijvoorbeeld eerst alle jassen, daarna de stapeltjes papieren en daarna de boeken.
  • Digitaliseer alle papierwerk. Organiseer en structureer alle informatie in mappen op je computer. Bespaar papier, thuis en op je werk.
  • Zet alleen boeken in je boekenkast waar je blij van wordt. Een te volle boekenkast (met boeken die je toch niet leest) werkt drukkend op de energiestroom en ziet er bovendien rommelig uit.
  • Je bent wat je draagt. Dat wat altijd in je kast blijft hangen ben jij dus niet. Die kleding kan weg.

 

Alleen als je huis op orde is komt je interieur tot leven!

 

  • Maak je huis klaar voor de donkere dagen voor de Kerst en besteed extra aandacht aan je slaapkamer. Want je slaapt beter als je slaapkamer is ingericht volgens de Feng Shui-richtlijnen. De tien beste Feng Shui tips voor je slaapkamer lees je hier.
  • Besteed aandacht aan jezelf: creëer ruimte in je lijf en zet alle spanning overboord. Maak een afspraak voor een ontspannende massage, of ga lekker naar de sauna.
  • Doe niks.

 

Ik wens je een heel gezellige december-maand en een goede start van het nieuwe jaar!

 

Angelique Slatius-Feng Shui Architectuur

Vond je dit interessant? Download ook het gratis Feng Shui stappenplan en laat je huis of praktijk werken voor jou (in plaats van andersom)! HEERLIJK WONEN EN SUCCESVOL WERKEN begint vandaag.

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen.

 

 

Laat een reactie achter