Feng Shui in de praktijk
Hoe werkt Feng Shui in de praktijk?
In Nederland, en eigenlijk heel West-Europa, is Feng Shui vooral bekend als interieurtoepassing en dan met name voor woningen. Lees bijvoorbeeld hier hoe je met simpele aanpassingen je woonomgeving verbetert, of hoe Feng Shui je kan helpen bij de aankoop van een woning.
Maar ook je bedrijf of het kantoor waar je werkt kan van Feng Shui profiteren. Waar moet je op letten als je Feng Shui gaat toepassen in de praktijk?
Een eigen praktijk
Heb jij een eigen praktijk? Dan komen er vast veel mensen over de vloer. Medewerkers. En cliënten. Cliënten die soms gespannen zijn voor de behandeling die je ze gaat geven, of zelfs angst hebben voor die behandeling.
Denk bij een praktijk aan een tandartsen- of huisartsenpraktijk, een praktijk voor orthodontie, fysio- of haptotherapie, of een praktijk van een andere (para) medisch specialist. Maar ook als je bijvoorbeeld een notaris- of advocatenkantoor runt, zijn de volgende Feng Shui van toepassing op jouw bedrijf.
Feng Shui-technieken pas je toe om een prettige werkomgeving te creëren. De sfeer verbetert, je productiviteit stijgt en het gevoel van welbehagen wordt versterkt. Lees de volgende tips aandachtig door en maak van je praktijk een fijne plek, waar jij, je medewerkers én je cliënten zich prettig voelen.
10 Feng Shui tips voor in de praktijk
Jij bent de eigenaar van de praktijk, dus jij bepaalt de sfeer. Hoe wil je overkomen? Koel, strak en zakelijk, of warm, kleurrijk en persoonlijk? Past je uitstraling bij een modern interieur, of is het meer een vintage-look? Of is een combinatie mogelijk?
Ik geef je 10 Feng Shui tips die voor elke sfeer en elke uitstraling van toepassing zijn:
- Zorg er altijd voor dat de entree goed te vinden is. Het is voor niemand fijn om te moeten zoeken naar de ingang.
- Maak je praktijk uitnodigend, maar let erop dat je cliënten zich er prettig bij voelen. Een mooi vloerkleed van een bijzondere vakantiebestemming bijvoorbeeld is neutraler dan vakantiefoto’s aan de muur uit datzelfde land.
- In tegenstelling tot kantoorgebouwen is bij praktijkruimtes niet het kantoor van de directeur het belangrijkst, maar de praktijkruimte zelf! Hier breng je de meeste tijd door, bouw je aan relaties en voer jij je werk uit. Besteed veel aandacht aan de indeling en inrichting van deze ruimte.
- De praktijkruimte kan het beste diagonaal ten opzichte van de voordeur liggen, dus niet pal naast de ingang en ook niet meteen daarachter.
- Een praktijkruimte profiteert van goede energiestromen zoals bijvoorbeeld Sheng Qi (zakelijk succes) en Fu Wei (rustgevend effect). Als je weet waar deze energiestromen zich bevinden kun je daar het beste je praktijkruimte situeren.
- Let op dat je niet met je rug naar de deur werkt. Dit geldt ook voor je cliënt(en)!
- Kijk uit voor scherpe hoeken die op jou gericht zijn, of op je cliënt(en).
- Komt er voldoende frisse lucht binnen? Kan er een raampje open? Ook in de wachtkamer?
- Verplaats je in je doelgroep en denk goed na over de indeling en inrichting van de wachtkamer. Bedenk dat jongeren bijvoorbeeld heel andere dingen belangrijk vinden dan ouderen.
En dan ook doen hè? Want daar gaat het om. En we weten allebei dat de dingen die niet goed zijn alleen worden opgelost als je écht iets gaat doen.
Ik help je graag om dit, samen met jou, op korte termijn te bereiken. Vraag een strategiegesprek aan met mij. Je kunt dat doen via deze link. Het gesprek is gratis en geheel vrijblijvend.
Ik kijk er naar uit om je te spreken.
Angelique Slatius- Feng Shui architectuur
Bekijk ook de praktijkvoorbeelden op deze site