Feng Shui in de tuin
Voor sommige mensen is de buitenruimte een plek om lekker buiten te kunnen zitten. Een bankje neerzetten en klaar. En dat is prima. Maar er is veel meer mogelijk. Want wat als je je tuin, balkon of terras ziet als een verlengstuk van je huis en deze ook zo inricht? Dat de buitenruimte echt een ruimte wordt, net als de slaapkamer in je huis of de (woon)keuken?
Feng Shui in de tuin
Feng Shui voor de tuin richt zich op de natuurlijke omgeving rond het huis. Deze omgeving bepaalt hoe de Qi, de energie, op het huis afkomt. Goede Feng Shui in de tuin levert positieve energie op voor je huis. Dit leidt vervolgens weer tot een betere energiebalans in je huis met een gunstig effect op jouw welzijn.
Het is altijd mogelijk om de Feng Shui in de tuin te verbeteren, of je nou een kleine tuin hebt, of een grote. En ja, natuurlijk geldt dit ook voor een balkon of terras. De bedoeling is om de energie van de buitenruimte te activeren, zodanig dat je positieve energie (Sheng Qi) aantrekt en negatieve energie (Sha Qi) afweert.
Een tuinpaviljoen bijvoorbeeld trekt positieve energie aan, net als een zonnewijzer, een vogelhuisje en voederplekjes. Maar ook een fontein, stromend water of een plek waar de Qi zich kan verzamelen zijn zeer gunstig. Het geluid van een windgong kan ook fijn zijn. Een plantje bij de voordeur, of een “hanging basket” op je balkon is altijd goed.
Een put voor je deur geeft geen goede energie. Zolang de put niet stinkt is het ok, maar deze dichtgooien of verversen is beter. Lekkende dakgoten en buitenkranen zijn ook niet gunstig. Zet geen auto pal voor de deur (in de voortuin), dit blokkeert de Qi.
De richting van de tuin
De meeste mensen hebben een tuin achter het huis. Soms (ook) een voortuin. Hoekwoningen en vrijstaande woningen hebben vaak ook nog een zijtuin. De ligging van de tuin ten opzichte van het huis is een belangrijke factor bij het ontwerpen van je eigen Feng Shui tuin. Maar de windrichting je tuin speelt ook een grote rol. Een tuin op het zuidwesten bijvoorbeeld heeft een heel andere benadering nodig dan een tuin op het zuidoosten.
Als je tuinieren leuk vindt, leg je natuurlijk je eigen Feng Shui-tuin aan. Bepaal eerst de kompasrichting van de tuin en pas daarna de theorie van de Vijf Elementen toe. Kijk in het onderstaande schema wat het heersende element is in jouw tuin. Pas dit element toe of versterk het zo nodig met het element in de derde kolom.
Heb je hulp nodig bij het bepalen van de juiste richting en met de inrichting van de tuin? Vraag dan een Feng Shui huis- & tuinconsult aan.
Meer over Feng Shui voor huis én tuin lees je in mijn boek “In 10 stappen comfortabel wonen.” Klik op DEZE LINK om het boek te bestellen. Binnen Nederland betaal je geen verzendkosten.
Blijf genieten, durf te dromen en take care
Angelique Slatius- Feng Shui architectuur
Vond je dit interessant? Download de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.
! Vergeet niet deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen