Je bent op vakantie geweest en het was super! Je bent helemaal uitgerust, hebt een lekker kleurtje gekregen, je zorgen zijn achtergebleven op je vakantieadres en je hebt het gevoel dat je de hele wereld aankan. En nu kom je thuis in een comfortabel, gezellig, opgeruimd huis. De komende tijd kan je niks gebeuren. Of moet je toch weer even wennen?

 

 Vrijheid, blijheid…

 

Misschien merk je dat je huis anders voelt dan je dacht. En het ruikt raar. Je wordt meteen weer geconfronteerd met datgene waar jij je al tijden aan ergert, die stoffige rode traploper bijvoorbeeld. Of de rommel bij de kapstok. Het kan ook zo zijn dat het je ineens opvalt dat de huizen in jouw buurt wel erg dicht op elkaar staan. Hmm, geen gevoel van vrijheid. En natuurlijk heb je meteen weer last van je buren: weg vakantiegevoel.

Ik geef je een aantal tips om dat snel wegzakkende vakantiegevoel enigszins te voorkomen. Maar denk ook even na: is het misschien tijd voor een dappere beslissing?

 

Het thuisfront

 

 • Tijdens jouw afwezigheid staat je huis waarschijnlijk leeg. Dit maakt het voor indringers heel aantrekkelijk om ongestoord rond te snuffelen. En in een leeg huis stroomt de energie niet door, dit geeft een ‘ unheimisch’ gevoel bij thuiskomt. Vraag of iemand op je huis wil passen in de tijd dat jij op vakantie bent. De Qi blijft stromen in je huis en je huis wordt bewaakt. Dit geeft voor jou én je huis een prettig gevoel.
 • Als het niet lukt om een oppas voor je huis te vinden, of als je liever niet wil dat er iemand in je huis woont, vraag dan een bekende of hij of zij af en toe even door je huis loopt. Om de kat eten te geven, de planten water te geven, maar ook om af en toe een gordijn open of dicht te doen en een lampje aan te knippen. Ook dan staat de Qi niet helemaal stil als je weg bent.
 • Geef waardevolle spullen in bewaring bij iemand die wel thuis is. Als er dan toch een insluiper binnenkomt liggen jouw waardevolle spullen tenminste veilig bij iemand anders.

 

Weer thuis

 

Wat ik zelf altijd heb als ik thuiskom van vakantie is dat ik meteen zie wat er de komende tijd aangepast moet worden in huis. Dingen die me storen, dingen die in de weg staan.

 • Schrijf op wat je opvalt aan en in je huis als je thuis komt van vakantie. Je hoeft niet alles tegelijk aan te pakken, maar je vergeet het ook niet meer. Vaak zijn het namelijk dingen die je na een paar dagen al niet meer opvallen.
 • Leg bij thuiskomst alle vakantiespullen op een vaste plek. Leg alles bij elkaar, zodat je de volgende keer niet lang hoeft te zoeken naar de vakantiespullen.
 • Ga meteen aan de slag met je vakantiefotoboek of reisverslagen. Na een week zit je weer in het werkritme en komt er weinig tot niks van terecht (weet ik uit ervaring…).

En o ja, dat werkritme. Probeer jij ook altijd dat vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden? Vind je het lastig om weer in het (werk)ritme te komen en je focus te vinden?

 

Back to work

 

 1. Begin niet meteen met werken, maar vertel eerst je verhaal aan een collega. Luister ook naar de verhalen van anderen.
 2. Neem een moment voor jezelf. Maak een lijstje met actiepunten die voor vandaag belangrijk zijn en besteed vervolgens tijd aan het volgende:
 3. Ruim je bureau op en laat alleen staan wat echt belangrijk is.
 4. Kijk ook naar de wand. Kan er iets weg? Is het tijd voor iets nieuws? Een mooie vakantiefoto misschien?
 5. Gooi kapotte spullen en spullen die je niet meer nodig hebt meteen weg.
 6. Archiveer alle papierwerk in opbergmappen of dozen. Schrijf erop wat er inzit en zet ze weg. Uit het zicht.
 7. Kijk eens goed naar je werkplek. Als je goed zit heb je zicht op de deur en zorgt de muur achter je voor een goede rugdekking. Is dit niet het geval? Ga eens schuiven tot je goed zit, je hebt er de rest van het jaar profijt van!

 

Zo, dat is beter. Oude energie eruit, ruimte voor iets nieuws. De Qi kan nu veel beter stromen. Maar geldt dit ook voor je huis? Blijf je zitten met een naar gevoel over je woonsituatie en misschien je werkplek?

Je bent van harte welkom om met mij hierover in gesprek te gaan! In het gesprek kunnen we dan kijken welke mogelijkheden en kansen er voor jou zijn om te wonen in een huis dat écht bij jou of jullie past!

Op een ontspannen THUIS (komst)!

Vond je dit interessant? Download ook het gratis Feng Shui stappenplan en laat je huis of praktijk werken voor jou (in plaats van andersom)! HEERLIJK WONEN EN SUCCESVOL WERKEN begint vandaag.

 

 

! Stuur deze informatie door naar mensen in je netwerk, zodat ook zij weten wat het geheim is van een ontspannen thuiskomst. 

Laat een reactie achter