Hoe je je huis duurzaam inricht met Feng Shui

Met de inrichting van je huis bepaal je je eigen woonstijl. Je eigen sfeer, je eigen uitstraling, je eigen energie. Een klassieke woonstijl is bijvoorbeeld ‘landelijk.’ Maar ook ‘retro’ of ‘industrieel’ zijn voorbeelden van woonstijlen. Feng Shui is geen woonstijl. Je kunt de technieken van Feng Shui wel heel goed gebruiken om jouw favoriete woonstijl helemaal in balans te brengen.

 

Duurzaamheid

 

In de klassieke Feng Shui komt het thema duurzaamheid niet voor, omdat Feng Shui een eeuwenoude leer is en duurzaamheid iets is van nu. Als je er echter van uitgaat dat de Feng Shui-technieken mens en omgeving in balans willen brengen, is het zeker interessant om hier ook eens over na te denken.

Het mooiste is het als je het kunt combineren: Feng Shui en duurzaamheid. Want het versterkt elkaar. Feng Shui-technieken pas je toe om een prettige woon- en werkomgeving te creëren. Als je bovendien kiest voor het gebruik van natuurlijke materialen, zorg je niet alleen voor een beter milieu (want die begint – zoals je weet – bij jezelf), maar versterk je ook de energie van een ruimte.

 

’Duurzaamheid is een aanvulling op de Feng Shui-leer en verbetert het leefklimaat’ 

 

Meubilair en  woonaccessoires hebben ook invloed op de Qi, de energie, in een ruimte. En ook dan geldt: hoe duurzamer, hoe beter.

Woontrends zijn niet (altijd) duurzaam. Het is dan ook niet de bedoeling om elk jaar een nieuw interieur aan te schaffen. Maar onderdelen uit je interieur vervangen kan natuurlijk wel! LED-verlichting bijvoorbeeld is duurzamer dan andere verlichting. Nieuwe verlichting brengt vaak een andere sfeer in een ruimte. Het is leuk om daar mee te spelen.

Ik geef je nog een paar tips:

  • Het is niet gezond om je huis helemaal vol te zetten met alles wat je mooi vindt, maar kies meubels uit waar je een goed gevoel bij hebt. Beter een paar mooie ‘stukken’, dan van alles wat.
  • Als je niet alles nieuw koopt, let dan goed op de energie die het meubelstuk uitstraalt. Maak het sowieso goed schoon voordat het een plekje krijgt in je huis.
  • Een andere kleur op de muur brengt de energie in beweging. Alles opnieuw ‘witten’ ook trouwens.
  • Planten brengen leven in huis. Ze helpen ook om de energie in een dode hoek te activeren of een giftige pijl af te snijden. Af en toe een nieuwe plant kopen is belangrijk.
  • Je huis isoleren is altijd een goed idee. Hiermee voorkom je energielekken en verlaag je je energierekening. Het is zeker de moeite waard !

Vond je dit interessant? In mijn boek “In 10 stappen comfortabel wonen” vind je nog veel meer Feng Shui interieurtips en lees je meer over hoe je huis duurzaam inricht met Feng Shui.

Bestel het boek via DEZE LINK.

Blijf genieten, durf te dromen en take care!

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

Lees ook 7 kleuradviezen waar je huis beter van wordt

En de 10 beste Feng Shui tips voor je slaapkamer

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter