Hoe je de perfecte locatie voor je droomhuis vindt

Er zijn drie dingen belangrijk voordat je een huis koopt of bouwt. Die drie dingen zijn locatie, locatie en locatie

 

Een nieuwbouwproject is een logische optie als je op zoek bent naar een vrije bouwkavel. Verschillende gemeenten reserveren kavels voor particuliere bouwers die meteen geschikt zijn om op te bouwen.

Staat de plaats waar jij je huis wilt bouwen nog niet vast en ben je op zoek naar ruimte? Kijk dan eens op een bepaalde afstand van de stad. In het buitengebied en aan dorpsranden zijn kavels vaak groter en liggen de prijzen lager. Bovendien zijn daar ook meer kavels beschikbaar.

In het buitenland is een bouwkavel meestal ook goedkoper dan in Nederland. Dit hoeft niet altijd een vrije kavel te zijn. Een interessante mogelijkheid is de aankoop van een (bouwvallig) bestaand huis met grond om dit naar wens te verbouwen. Of je kunt het slopen en er iets moois voor terugzetten.

 

Waaraan moet jouw nieuwe stek voldoen?

 

Uit een enquête die ik hield blijkt dat veel mensen dromen van een vrijstaand huis in een natuurlijke omgeving. Dat varieert van veel groen in de buurt, tot wonen in een bos. Maar ook een huis aan zee wordt genoemd.

Denk goed na over de ligging van de kavel. Maar ook over de oriëntatie. Wil jij een groot terras op het zuiden? Zoek dan naar een kavel waarbij het mogelijk is om dat te realiseren. Uitzicht op water? Ook mooi. En dan zou het jammer zijn als er juist achter je huis water ligt. Of is dat juist wat je zoekt? De oriëntatie van het huis is ook belangrijk voor eventuele zonnepanelen. Want die wil je natuurlijk richten op de zon.

 

 

Randvoorwaarden en kavelpaspoort

 

Heb je de gewenste kavel gevonden? Verdiep je dan eerst in de randvoorwaarden die de gemeente stelt. Deze randvoorwaarden staan in het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan. De belangrijkste (bouw)regels worden tegenwoordig samengevat in een kavelpaspoort.

Door je goed te verdiepen in alle plannen en door kavelpaspoorten goed te bestuderen, voorkom je dat jouw plan voor je droomhuis in de prullenbak belandt, omdat het niet past, niet mag en niet kan. Probeer vast te houden aan je droombeeld. Wie weet, past het ergens anders.

Meer over het vinden van de voor jou perfecte locatie en alles wat daar bij komt kijken, lees je in mijn boek “In 10 stappen je eigen huis bouwen.” Bestel het boek via DEZE LINK

 

Blijf genieten, durf te dromen en take care

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

Vond je dit interessant? Lees ook dit artikel over wat een droomhuis tot een droomhuis maakt. 

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

 Download ook de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.’

Laat een reactie achter