7 Feng Shui tips voor je thuiskantoor

Tijdens de pandemie speelde het leven zich voor een groot deel thuis af. Ook het werk kwam mee naar huis. En nu weer, met een nieuwe lockdown. Thuiswerken is de nieuwe norm geworden. En een thuiskantoor zal een belangrijkere rol gaan spelen dan ooit tevoren.

Omdat werk een groot deel van je leven vormt is het heel  belangrijk dat jij je in je thuiskantoor goed kunt concentreren. Het is prettig als het rust uitstraalt en comfortabel, maar toch praktisch is ingericht.

Creëer indien mogelijk een aparte ruimte om te werken. Zo zal de werkenergie zich niet vermengen met de energie van de andere (woon)functies in huis. Zo is een werkplek in de slaapkamer niet aan te raden, dit gaat ten koste van je nachtrust. Heb je geen  ruimte voor een werkkamer? Maak dan een aparte werkplek die een andere sfeer en uitstraling heeft dan de rest van het huis. De werkplek of werkkamer kan het beste op een plek liggen met een goede zakelijke energie.

 

Hoe zit jouw thuiskantoor er uit?

 

Wat is de eerste indruk als we daar binnen komen? Kijk eens om je heen: heb jij vanaf je werkplek een mooi uitzicht? Kun je naar buiten kijken? Of zit je met je gezicht naar de muur? En hoe is je kantoor georganiseerd?

 

Ik geef je zeven Feng Shui tips om je kantoorinrichting te verbeteren en daarvan alle voordelen te ondervinden: 

 

1. Plaats geen objecten in de buurt van de deur die de doorgang kunnen belemmeren. De deur moet minimaal 90 graden open kunnen draaien.

2. Gebruik zachte yinkleuren als rust en concentratie de themas’ zijn die bij jouw thuiskantoor passen. Pastelkleuren bijvoorbeeld zijn yinkleuren. Pas actieve yangkleuren zoals rood, oranje en geel toe als je thuiskantoor levendigheid en enthousiasme moet uitstralen.

3. Zit altijd op een plek waar je uitkijkt op de deur.

4. Kies voor meubilair met afgeronde hoeken en kijk goed om je heen of er geen scherpe hoeken op jou gericht zijn.

 

5. Zorg voor een goede verlichting van je thuiskantoor en niet alleen de werkplek zelf.

6. Zet nooit een cactus of een andere stekelplant in je kantoor, de stekels leveren schadelijke energie

7. Omring jezelf met inspirerende mensen en maak gebruik van de positieve energie die zij uitstralen. Ook thuis. Of maak een afspraak met ze buiten de deur.

 

Blijf genieten, durf te dromen en take care

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

Vond je dit interessant? Download  de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

 

Laat een reactie achter