Hoe Feng Shui je helpt bij de aankoop van een woning
In tegenstelling tot een aantal jaren geleden, waar je als koper de markt bepaalde, moet je er tegenwoordig weer snel bij zijn als jij je droomhuis wilt bemachtigen. Het risico is dat je hierdoor je niet altijd genoeg tijd hebt om alles goed te overzien bij de aankoop van een woning, en soms onder druk een huis koopt dat het toch niet helemaal is. Een huis met verborgen gebreken bijvoorbeeld, of een indeling die je zelf niet zou hebben bedacht.
Natuurlijk kun je een huis verbouwen en het helemaal naar wens maken, maar die investering komt nog eens bovenop de aankoop van het huis. En moet je je afvragen of je niet beter verder kunt kijken. Om uiteindelijk een huis te kopen dat helemaal bij jou of jullie past. Een huis dat aanvoelt als een derde huid, een huis waar jij je helemaal op je gemak voelt en waar er geen plaats is voor onrust, ongeluk en pech.
De aankoop van een huis is niet iets wat je elke dag doet. Het is een bijzonder moment en je wilt zeker weten dat het huis goed is en geschikt is voor jou. Let bij het bezichtigen van het huis op de volgende punten en je bent dichter bij de aankoop van je droomhuis!
” De omgeving voedt het huis, het huis voedt de mens.”
De omgeving bepaalt hoe de Qi (de energie) op het huis afkomt. Gunstige omgevingsfactoren zijn dan ook heel belangrijk! Let dan ook op het volgende:
Heeft het huis een beschutte ligging of wordt het teveel blootgesteld aan onrustige omgevingsfactoren? Is er een sfeer van spanning in de omgeving of heeft de omgeving een prettige energie?
- Als de woning (te) dicht bij een ziekenhuis of een kerkhof ligt is de omgeving te yin.
- Als de woning (te) dicht bij een school of een brandweerkazerne ligt is de omgeving te yang.
- Scherp gepunte voorwerpen die op de woning gericht zijn, bijvoorbeeld een verkeersbord of de hoek van een naburig gebouw, veroorzaken negatieve energie (Sha Qi).
Als aan de eis van goede omgevingsfactoren voldaan is, gaan we kijken naar de entree van het huis.
De entree is het visitekaartje van het huis en bepaalt hoe de energie binnenkomt.
- Is de voordeur makkelijk te vinden of moet je zoeken naar de ingang? Een duidelijke ingang laat de Qi makkelijker naar binnen.
- Een ruime entree zorgt voor een warm welkom, een (te) krappe entree stagneert de Qi.
- Een raam tegenover de ingang laat de Qi meteen weer het huis uitstromen.
Nu kunnen we gaan kijken hoe de energie in het huis verdeeld wordt. Nog twee tips die zorgen voor een stabiele Qi:
- Let op de vorm van de plattegrond van de woning: een rechthoek is de meest stabiele vorm, in een huis met een onregelmatige plattegrond, bijvoorbeeld met veel aan- en uitbouwen is de Qi-flow onrustiger. Is de plattegrond van het huis dat jij op het oog hebt onrustig en onregelmatig? Kijk of het mogelijk is om dit aan te passen voordat je overgaat tot een eventuele bieding op het huis.
- Vraag altijd naar de geschiedenis van de woning en zet al je zintuigen in om een goed beeld van het huis te vormen. Let ook op de geur en het geluid in de woning.
Geen enkel huis is perfect, maar met behulp van deze tips voorkom je dat je een huis koopt dat niet ‘ klopt.’ Want die huizen bestaan. Helaas. En in die huizen zul jij je nooit helemaal thuis voelen.
Angelique Slatius- Feng Shui architectuur
Vond je dit interessant? Download de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.
Lees ook waarom de juiste richting jou geluk brengt.
! Vergeet niet deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen