Skip to content

Over Angelique Slatius

  • Ik heb gezien en ervaren dat Feng Shui architectuur persoonlijker en leefbaarder maakt. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen de positieve invloed van Feng Shui te laten beleven."

Mijn missie

"In mijn jeugd heb ik in een huis gewoond dat niet ‘af’ was. En dus was het nooit rustig. Er was altijd wel iets wat nog moest gebeuren. Ik heb gemerkt dat dit ten koste ging van mijn concentratie en mijn gevoel van veiligheid en geborgenheid. En dat is geen fijn gevoel.

Ik heb ook gewérkt in ruimtes die niet klopten. En weer die onrust. Onrust die zich uitte in onvrede op de werkvloer, een hoog ziekteverzuim en slechte prestaties van het bedrijf waar ik werkte. Ook dit was geen fijn gevoel.

Ik zie het als mijn missie om woon- en werkruimtes te ontwerpen die wél kloppen, ruimtes waar je energie van krijgt. Fijne ruimtes, waarin jij je prettig voelt. Zodat er meer tijd en energie overblijft voor de dingen die voor jou belangrijk zijn."

Angelique Slatius

Mijn missie

"In mijn jeugd heb ik in een huis gewoond dat niet ‘af’ was. En dus was het nooit rustig. Er was altijd wel iets wat nog moest gebeuren. Ik heb gemerkt dat dit ten koste ging van mijn concentratie en mijn gevoel van veiligheid en geborgenheid. En dat is geen fijn gevoel.

Ik heb ook gewérkt in ruimtes die niet klopten. En weer die onrust. Onrust die zich uitte in onvrede op de werkvloer, een hoog ziekteverzuim en slechte prestaties van het bedrijf waar ik werkte. Ook dit was geen fijn gevoel.

Ik zie het als mijn missie om woon- en werkruimtes te ontwerpen die wél kloppen, ruimtes waar je energie van krijgt. Fijne ruimtes, waarin jij je prettig voelt. Zodat er meer tijd en energie overblijft voor de dingen die voor jou belangrijk zijn."

Angelique Slatius

Ik bouw voor jou

Ik ben een bouwer. Letterlijk. Daarom studeerde ik Bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft. Maar ook figuurlijk. Ik wil bouwen aan goede relaties en een goede sfeer in huis en op de werkvloer.

Ik combineer daarom mijn basis als architect met inzichten uit andere disciplines en culturen. Zo heb ik na mijn studie Bouwkunde masterclasses gevolgd tot Feng Shui consultant, in Kuala Lumpur, aan de Mastery Academy of Chinese Metaphysics.

In 2001 won ik  samen met ir. Cécile Calis de eerste prijs van de prijsvraag 'Waterrijk wonen in Nesselande', met de inzending ‘Mind the Gap’, een ontwerp voor een woning op een vrije kavel.

Mijn afstudeerwerk ‘De Chocoladefabriek’, geïnspireerd op Sjakie, kreeg een nominatie voor de Archiprix, de prijs voor de beste afstudeerwerken.

Over Angelique werd geschreven in diverse architectuurtijdschriften, waaronder ‘De Architect’, in het magazine Vastgoed en in het blad Extra van Woonfonds-Achmea.*

Als bouwer streef ik altijd naar verrassende ontwerpen. Die zijn bedoeld voor nieuwsgierige, resultaatgerichte mensen. Zodat je denkt: "Wow, zo kan het ook. Daar had ik nog nooit aan gedacht".

* Deze artikelen lees je op de pagina in het nieuws. 

Feng Shui Mastery Series certification - Angelique-Slatius
Mind the Gap prijsvraagontwerp
afstudeerwerk De Choladefabriek

Ik bouw voor jou

Ik ben een bouwer. Letterlijk. Daarom studeerde ik Bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft. Maar ook figuurlijk. Ik wil bouwen aan goede relaties en een goede sfeer in huis en op de werkvloer.

Ik combineer daarom mijn basis als architect met inzichten uit andere disciplines en culturen. Zo heb ik na mijn studie Bouwkunde masterclasses gevolgd tot Feng Shui consultant, in Kuala Lumpur, aan de Mastery Academy of Chinese Metaphysics.

In 2001 won ik  samen met ir. Cécile Calis de eerste prijs van de prijsvraag ”Waterrijk wonen in Nesselande”, met de inzending ‘ Mind the Gap’, een ontwerp voor een woning op een vrije kavel.

Mijn afstudeerwerk ‘ De Chocoladefabriek’, geïnspireerd op Sjakie, kreeg een nominatie voor de Archiprix, de prijs voor de beste afstudeerwerken.

Over Angelique werd geschreven in diverse architectuurtijdschriften, waaronder ‘De Architect’, in het magazine Vastgoed en in het blad Extra van Woonfonds-Achmea.

Als bouwer streef ik altijd naar verrassende ontwerpen. Die zijn bedoeld voor nieuwsgierige, resultaatgerichte mensen. Zodat je denkt: ‘ Wow, zo kan het ook. Daar had ik nog nooit aan gedacht.’

Feng Shui Mastery Series certification - Angelique-Slatius
Mind the Gap prijsvraagontwerp
afstudeerwerk De Choladefabriek