Over Angelique Slatius

  • Ik heb gezien en ervaren dat Feng Shui architectuur persoonlijker en leefbaarder maakt. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen de positieve invloed van Feng Shui te laten beleven."

Mijn missie

"In mijn jeugd heb ik in een huis gewoond dat niet ‘af’ was. En dus was het nooit rustig. Er was altijd wel iets wat nog moest gebeuren. Ik heb gemerkt dat dit ten koste ging van mijn concentratie en mijn gevoel van veiligheid en geborgenheid. En dat is geen fijn gevoel.

Ik heb ook gewérkt in ruimtes die niet klopten. En weer die onrust. Onrust die zich uitte in onvrede op de werkvloer, een hoog ziekteverzuim en slechte prestaties van het bedrijf waar ik werkte. Ook dit was geen fijn gevoel.

Ik zie het als mijn missie om woon- en werkruimtes te ontwerpen die wél kloppen, ruimtes waar je energie van krijgt. Fijne ruimtes, waarin jij je prettig voelt. Zodat er meer tijd en energie overblijft voor de dingen die voor jou belangrijk zijn."

Angelique 2023 vierkant

Mijn missie

"In mijn jeugd heb ik in een huis gewoond dat niet ‘af’ was. En dus was het nooit rustig. Er was altijd wel iets wat nog moest gebeuren. Ik heb gemerkt dat dit ten koste ging van mijn concentratie en mijn gevoel van veiligheid en geborgenheid. En dat is geen fijn gevoel.

Ik heb ook gewérkt in ruimtes die niet klopten. En weer die onrust. Onrust die zich uitte in onvrede op de werkvloer, een hoog ziekteverzuim en slechte prestaties van het bedrijf waar ik werkte. Ook dit was geen fijn gevoel.

Ik zie het als mijn missie om woon- en werkruimtes te ontwerpen die wél kloppen, ruimtes waar je energie van krijgt. Fijne ruimtes, waarin jij je prettig voelt. Zodat er meer tijd en energie overblijft voor de dingen die voor jou belangrijk zijn."

Angelique 2023 vierkant

DRIE KENMERKEN VAN GOED WOONADVIES

 

Toen ik ermee begon, was ik één van de eersten. Tegenwoordig zijn er tientallen Feng Shui consultants. Dat komt omdat er heel veel mensen zijn die woonadvies vragen. En terecht. Als huiseigenaar en/of -bewoner is het inhuren van een woonadviseur één van de belangrijkste keuzes die je kunt maken.

 Als iemand een goede woonadviseur kiest, wordt wonen vele malen prettiger, comfortabeler dan als je een slechte (of geen) kiest. Zo belangrijk is een woonadviseur voor jouw woongenot.

“ Ik kan dat prima zelf” hoor ik mensen wel eens zeggen. Maar net als bij zoveel dingen is advies geven aan iemand anders makkelijker dan jezelf adviseren. Laat je adviseren en laat je huis werken voor jou. Zodat je rust, ruimte en vrijheid ervaart en volop tijd hebt voor andere belangrijke dingen in je leven. Stop met alles zelf uitzoeken en kies de beste hulp bij het ontwerpen, indelen en inrichten van jouw (nieuwe) huis!

 

Wat maakt woonadvies goed? Naar mijn idee zijn de 3 voornaamste kenmerken:

  1. Het advies brengt iets waar je zelf niet aan gedacht had.
  2. Je bent positief verrast door de nieuwe inzichten dat het advies met zich meebrengt.
  3. Het advies is praktisch en simpel toe te passen

 

Ik ben al meer dan 15 jaar expert op dit gebied. En heb al veel huis- en praktijkeigenaren geholpen met het creëren van de meest ideale woon- en werkomgeving.

 

Ik bouw voor jou

Ik ben een bouwer. Letterlijk. Daarom studeerde ik Bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft. Maar ook figuurlijk. Ik wil bouwen aan goede relaties en een goede sfeer in huis en op de werkvloer.

Ik combineer daarom mijn basis als architect met inzichten uit andere disciplines en culturen. Zo heb ik na mijn studie Bouwkunde masterclasses gevolgd tot Feng Shui consultant, in Kuala Lumpur, aan de Mastery Academy of Chinese Metaphysics.

In 2001 won ik  samen met ir. Cécile Calis de eerste prijs van de prijsvraag 'Waterrijk wonen in Nesselande', met de inzending ‘Mind the Gap’, een ontwerp voor een woning op een vrije kavel.

Mijn afstudeerwerk ‘De Chocoladefabriek’, geïnspireerd op Sjakie, kreeg een nominatie voor de Archiprix, de prijs voor de beste afstudeerwerken.

Over Angelique werd geschreven in diverse architectuurtijdschriften, waaronder ‘De Architect’, in het magazine Vastgoed en in het blad Extra van Woonfonds-Achmea.*

Als bouwer streef ik altijd naar verrassende ontwerpen. Die zijn bedoeld voor nieuwsgierige, resultaatgerichte mensen. Zodat je denkt: "Wow, zo kan het ook. Daar had ik nog nooit aan gedacht".

* Deze artikelen lees je op de pagina in het nieuws. 

Feng Shui Mastery Series certification - Angelique-Slatius
Mind the Gap prijsvraagontwerp
afstudeerwerk De Choladefabriek

Ik bouw voor jou

Ik ben een bouwer. Letterlijk. Daarom studeerde ik Bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft. Maar ook figuurlijk. Ik wil bouwen aan goede relaties en een goede sfeer in huis en op de werkvloer.

Ik combineer daarom mijn basis als architect met inzichten uit andere disciplines en culturen. Zo heb ik na mijn studie Bouwkunde masterclasses gevolgd tot Feng Shui consultant, in Kuala Lumpur, aan de Mastery Academy of Chinese Metaphysics.

In 2001 won ik  samen met ir. Cécile Calis de eerste prijs van de prijsvraag ”Waterrijk wonen in Nesselande”, met de inzending ‘ Mind the Gap’, een ontwerp voor een woning op een vrije kavel.

Mijn afstudeerwerk ‘ De Chocoladefabriek’, geïnspireerd op Sjakie, kreeg een nominatie voor de Archiprix, de prijs voor de beste afstudeerwerken.

Over Angelique werd geschreven in diverse architectuurtijdschriften, waaronder ‘De Architect’, in het magazine Vastgoed en in het blad Extra van Woonfonds-Achmea.

Als bouwer streef ik altijd naar verrassende ontwerpen. Die zijn bedoeld voor nieuwsgierige, resultaatgerichte mensen. Zodat je denkt: ‘ Wow, zo kan het ook. Daar had ik nog nooit aan gedacht.’

Feng Shui Mastery Series certification - Angelique-Slatius
Mind the Gap prijsvraagontwerp
afstudeerwerk De Choladefabriek