Skip to content

Uitbreiding woonhuis

" Zelf hadden we dit nooit kunnen bedenken."

Uitbreiding woonhuis

" Zelf hadden we dit nooit kunnen bedenken."

De Meern

Uitbreiding en herindeling begane grond

2014

” Het huis werd te klein, vooral beneden. Met drie jonge kinderen , die ook hun (speel) ruimte nodig hadden, hielden we geen plek over voor onszelf. We hebben een vrij grote tuin, dus uitbreiden aan de achterkant was een goede optie. Ook technisch was dat mogelijk. We dachten meteen aan een aanbouw.

Maar hoe we ook puzzelden op de plattegrond, het was nooit naar onze zin. Elke keer zat er wel iets niet goed. Om wanhopig van te worden. Er hebben meer bouwprofessionals meegekeken, maar ze kwamen er allemaal niet uit.

Mijn man kende Angelique van een eerder project en heeft haar benaderd. En zij kwam met het idee om alle ruimtes met elkaar te verbinden. En plekken te maken, die voor iedereen een andere betekenis hebben.  Ineens zagen we de mogelijkheden van ons huis!”

 

Angelique over het project:

Voor deze familie heb ik een uitbreiding bedacht van de woning die meer is dan alleen een aanbouw. Uiteindelijk is de indeling van de begane grond helemaal anders geworden, maar er hoefde geen grote constructieve ingrepen gedaan te worden. De bestaande bouwstructuur is niet aangetast, alleen de beleving van de ruimte is anders geworden.

In de nieuwe situatie is een ‘ corridor’ ontstaat, een gang, waar alle ruimtes op uitkomen. Maar dan zonder muren. Op deze manier heb je een fraai overzicht over de hele begane grond, maar is er voor iedereen toch een plekje te vinden waar je even alleen kunt zijn.

 

De transformatie

Bekijk de voorsituatie

Bekijk de nasituatie

Reactie op het resultaat

  • Haar ideeën waren eigenlijk heel logisch, maar zelf hadden we dit nooit kunnen bedenken. Ineens zagen we de mogelijkheden van ons huis!”