Herbestemming heipalenfabriek

“ We hadden een raar huis met ruimtes waar we liever niet kwamen. Dat is nu wel anders. “

Herbestemming heipalenfabriek

“ We hadden een raar huis met ruimtes waar we liever niet kwamen. Dat is nu wel anders. “

Schiedam

herbestemming en verbouwing

2015

” We zijn niet spiritueel, maar ik geloof wel dat dingen in balans moeten zijn. De vorige eigenaar had, bij het indelen van het pand, opmerkelijke keuzes gemaakt.

Zo was er op de bovenverdieping maar 1 slaapkamer. Onder een schuin dak, met schrootjes. Geen fijne plek! En de keuken was té open en té groot. We hadden een raar huis met ruimtes waar we liever niet kwamen. Dat is nu wel anders! ”

We hebben het schuine schrootjesdak weggehaald en een ruime, lichte slaapverdieping gecreëerd. De energie kan nu goed circuleren. De nieuwe woonkeuken heeft duidelijk een eigen plek gekregen en staat minder los in de ruimte. Uit de Feng Shui-analyse kwam naar voren dat de bad- en de huidige logeerkamer van plek moesten wisselen, maar dit plan bleek kostentechnisch niet haalbaar. Wel is de badkamer inmiddels duidelijk begrensd en hebben de woonfuncties geen hinder meer van de energie in deze ruimte.

In 2018 heeft het Tv-programma Binnenstebuiten een uitzending gemaakt over deze woning. Kijk maar even! 

De transformatie

Bekijk de voorsituatie

Bekijk de nasituatie

Reactie op het resultaat

  • Angelique laat ons met andere ogen naar ons huis kijken en omdat zij ook bouwkundige is, kan zij ons ook op dat vlak adviseren.”