Praktijk voor orthodontie

"Mijn dochter zit daar, ze vindt het supertof!"

Praktijk voor orthodontie

"Mijn dochter zit daar, ze vindt het supertof!"

Amstelveen

Procesbegeleiding, verbouwings-, kleur-, en interieuradvies

2013-2019

Bouwteam ortho Amstelveen

Twee woningen uit de jaren zestig met elk twee verdiepingen moesten omgebouwd worden tot één praktijk voor orthodontie. En dat terwijl de praktijk ‘ gewoon’ open bleef.

De eerste ingreep was al gedaan: er was een doorbraak gemaakt op de eerste verdieping, zodat de behandelzaal al gebruikt kon worden.

Vervolgens gingen we verder met de begane grond. Daar hebben we een ruime entree gecreëerd met inlog schermen en een wachtruimte voor de doelgroep: jongeren. Met screens en oplaadstations voor de smartphone. Vanaf de moderne receptie is er zicht op de wachtruimte en de entree. Er is een extra toilet gekomen en een koffiehoek. Vanuit de wachtruimte kun je de tuin in lopen en ook daar kun je wachten tot je aan de beurt bent. Ook de tuin is aangelegd volgens Feng Shui-richtlijnen.

Via de trap naar boven bereik je de gemoderniseerde behandelzaal. Hier is veel aandacht besteed aan de privacy van de cliënt. En er zijn aparte behandelruimtes gemaakt voor bijzondere gevallen.

Op de tweede verdieping vind je de back-office, een kantoorruimte, de kleedruimte voor de medewerkers en de kantine.

De praktijk voor orthodontie is een fijne praktijk geworden. Verbouwd en ingericht volgens Feng Shui-richtlijnen, rekening houdend met de wensen van de doelgroep en de medewerkers van de praktijk.

De transformatie

Bekijk de voorsituatie

Bekijk de nasituatie

Reactie op het resultaat

 • Amstelveen is heel mooi geworden. Dank allen.

  Bouwteam:

  Architect: Jorg Arntz, ARHK Architecten.

  Bouwbegeleiding: Ad van Schaik.

  Uitvoering: Davelaar Bouw

  Tuinontwerp: Tuinatelier Herman en Vermeulen. 

  Advies en procesbegeleiding: Angelique Slatius- Feng Shui Architectuur.