Samenvoegen woningen

" Het kiezen voor één entree was dé oplossing!"

Samenvoegen woningen

" Het kiezen voor één entree was dé oplossing!"

Den Haag

samenvoegen en verbouwing woningen

2016

Van twee leuke, kleine arbeidershuisjes in de Den Haag moest- middels samenvoeging- één huis worden gemaakt. En hoewel er al doorgangen waren gecreëerd van het ene huis naar het andere, was het nog geen echt huis.

Aanvankelijk was het idee om de twee ingangen de behouden; een ingang voor wonen en een bedrijfsingang. Maar met twee ingangen, twee trappen en twee woonruimtes blijven het twee huizen. En dus is de keuze gemaakt voor een grote entree, waarbij het toch mogelijk is om de bedrijfsruimte te betreden zonder door de woning te hoeven lopen. In de ruime entreehal is een toilet gekomen en de trap naar boven is weggehaald.

Eenmaal binnen in de woning leidt de overgebleven trap naar de bovenverdieping, waar een ‘ walk- through- closet’ is gerealiseerd en een ruime badkamer. De twee bestaande slaapkamers zijn helemaal gerenoveerd en heringericht.

Onzichtbaar is het vele herstelwerk (vloeren, balken en fundering), waar nu een marmeren vloer over ligt. De inrichting sluit perfect aan op deze nieuwe basis. Het is een sfeervol huis geworden met Italiaanse en Arabische invloeden. Dit huis met een geheel eigen identiteit is een echt thuis geworden voor de bewoners.

De transformatie

Bekijk de voorsituatie

Bekijk de nasituatie

Reactie op het resultaat

  • Dag Angelique. Wij willen je graag bedanken voor de snelle en professionele aanpak met betrekking tot het creëren van ons bouwplan. We zijn je erg dankbaar voor de nuttige tips en adviezen. Ook over de nazorg van dit project, zijn we heel erg tevreden!”