Verbouwing en herinrichting

"Aan verhuizen denken we niet meer."

Verbouwing en herinrichting

"Aan verhuizen denken we niet meer."

Harderwijk

Ontwerp verbouwing, kleur- en inrichtingsadvies

2013

Rob is Shiatsu-therapeut en woont met zijn drie dochters in een vrijstaande woning in Harderwijk. Na een grondige verbouwing heeft hij zijn praktijk aan huis gerealiseerd.

Het huis van Rob is verduurzaamd en op basis van Feng Shui verbouwd en heringericht. Op sommige plekken in de woning stagneerde de energie en hing er een sombere sfeer in het huis. Na de verbouwing en herinrichting is de sfeer een stuk lichter en vrolijker geworden, de energie stroomt weer!

De praktijk van Rob groeit en bloeit en ook de metamorfose van het woongedeelte leidt tot veel positieve reacties. Voor de bewoners is het woonplezier enorm toegenomen; ‘Aan verhuizen denken we niet meer.’

Angelique over het project:
Tijdens mijn eerste bezoek aan het huis merkte ik dat de Qi in de woonkamer nogal zwaar aanvoelde. En dat het niet stroomde.

Bij de Feng Shui-analyse van de woning kwam naar voren dat het grootste deel van de woonkamer een negatieve Qi energie had, een negatieve metaalenergie. En dat tot overmaat van ramp de haard, een heftig vuurelement, deze energie versterkte!

Het verplaatsen van de haard bleek een te grote ingreep. We hebben er voor gekozen om de massieve, stenen haard te vervangen door een vriendelijke, moderne variant. Zodat in ieder geval de zwaarte er af was.

Rob heeft ook een prachtige ‘ om de hoek-haard’ laten maken. Op deze manier profiteren beide zitplekken van de warmte en de gezelligheid van de haard. Bovendien wordt de kamer zo één geheel, terwijl er toch verschillende plekken zijn.

Het kleurgebruik is ook aangepast aan het Feng Shui-advies: de sombere, donkerbruine banken hebben plaatsgemaakt voor een lichtgrijze bank aan de voorkant en een donkergrijze aan de andere kant. Een vloerkleed in aardekleuren versterkt de energie rondom de lichtgrijze bank en een kleed in diverse grijstinten doet dat bij de andere bank.

Vrolijke sierkussens maken het geheel af. En de bloemen in een vrolijke, felle kleur zijn zowel een eye- als energiecatcher!

De transformatie

Bekijk de voorsituatie

Bekijk de nasituatie

Reactie op het resultaat

  • Super hoor het ontwerp en het advies, zeer gedetailleerd, aan alles gedacht. Ik ben er blij mee, en heb zin om méér veranderingen door te voeren.”