Skip to content

Zolderverbouwing

" Met het verbouwen van de zolder hebben we veel meer leefruimte gekregen."

Zolderverbouwing

" Met het verbouwen van de zolder hebben we veel meer leefruimte gekregen."

Culemborg

Verbouwing

2010

” Onze zolder was één grote, mooie ruimte. Waar we veel konden doen. Maar daardoor zat ik met mijn bureau wel altijd tussen de was. En keek ik uit op dingen die eigenlijk weg moesten. Toen ik zwanger werd van onze tweede dochter was een extra kamer wenselijk. Maar ik vond het heel moeilijk om deze grote ruimte aan te tasten.

Angelique heeft een ontwerp gemaakt waarbij het gevoel van ruimte is gebleven. We zien nog steeds de mooie balken, maar we hebben er ook een heel leuke kamer bij voor Amélie.

Ik werk nu nog steeds op zolder, maar heb mijn eigen plek gekregen. Met alles binnen handbereik in de op maat gemaakte kasten!”

 

Angelique over het project:

 

Voor deze familie heb ik een ontwerp gemaakt voor de zolderverdieping, met een slaapkamer, een fijne werkruimte én een plek voor logees.

De typerende balkenconstructie is voor een groot deel in het zicht gelaten, waardoor de sfeer van de jaren-dertig- woning intact is gebleven.

In de slaapkamer van Amélie hebben we een extra (hoog) dakraam geplaatst. Het mooie raampje aan de noordkant kijkt uit over een prachtig park, maar bracht niet genoeg licht binnen. Met een extra raam op het zuiden is het licht op elk moment van de dag heel prettig.

En door het creëren van bergruimte achter de knieschotten liggen er ook geen overbodige spullen meer in het zicht. De zolderverdieping is een functioneel onderdeel van het huis geworden.

De transformatie

Bekijk de voorsituatie

Bekijk de nasituatie

Reactie op het resultaat

  • Ik ben heel enthousiast.  Met het verbouwen van de zolder hebben we veel meer leefruimte gekregen. En het licht is prachtig.”