Feng Shui als woonstijl

“ Is Feng Shui een woonstijl?” vroeg laatst iemand. En toen zei ik ja én nee.

Feng Shui is geen aparte woonstijl. Maar je kunt de technieken van Feng Shui toepassen om jouw favoriete woonstijl helemaal in balans te brengen. In de Feng Shui-leer gaat het om de verhouding licht en donker, koud en warm, open en dicht, basic kleuren en heel kleurrijk, actief en rustgevend. En de beste materialen en kleuren op de juiste plek.

Mijn favoriete woonstijl is Japandi, een mix van de traditionele elegantie die we zien in Japanse styling, gecombineerd met moderne, minimalistische en functionele Scandinavische invloeden. Het gebruik van sobere kleuren is een kenmerk van een Japandi interieur, net als de voorliefde voor natuurlijke materialen. Waarmee deze woonstijl warm en rustgevend wordt.

Maar er zijn nog veel meer woonstijlen. Wat denk je van de retro woonstijl bijvoorbeeld? Seventies prints, warme kleuren en fluffy stofjes: heel vrolijk.

Of tropisch? Denk aan een tropische eiland en haal deze sfeer in je huis: rieten stoelen, prints van palmboombladeren en felgekleurde bloemen. En dan een tapijt van zeegras op de vloer.

 

Vind je dit te druk? Ga dan voor een industriële look. Deze stijl is vaak te vinden in lofts en andere grote, open ruimtes. Met hoge plafonds en ramen. Een kale betonnen vloer past in deze stijl, net als een oude houten vloer. En constructie-onderdelen in het zicht. Als basis. Voor de aankleding gebruik je neutrale kleuren en verder alles wat je leuk vindt.

Het ZEN-interieur komt misschien nog het meeste in de buurt van een Feng Shui woonstijl. Het idee achter een ZEN-interieur is ook het verkrijgen van ontspanning en rust in je huis. Met ook minimalistische invloeden. En voornamelijk aardetinten.

Maar welke woonstijl ook jouw voorkeur heeft, alles draait om de juiste balans.

 

Blijf genieten, durf te dromen en take care

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

Vond je dit interessant?Download  de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.

Meer over Feng Shui en het verhogen van je woonplezier lees je  in mijn boek “In 10 stappen comfortabel wonen” 

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

Laat een reactie achter