Wat brengt het jaar van de tijger jou?

Op 1 februari 2022 is een nieuw Chinees jaar begonnen: het jaar van de tijger. De water-tijger om precies te zijn.

Over het algemeen staan tijgers bekend als moedig, hartstochtelijk, wilskrachtig, onvoorspelbaar en fel. Maar tijgers zijn ook heel liefdevol. En zeer alert. Verder houdt hij van uitdagingen en kan hij moeilijk stilzitten. ‘Beweging’ en ‘actie’ zijn dan ook kernwoorden van een tijger-jaar.

 

Beweging en actie

 

Behalve fysiek in beweging is de tijger ook geestelijk heel actief. Hij zit vaak vol (spectaculaire) ideeën, die natuurlijk snel uitgevoerd moeten worden. Het jaar van de tijger is een jaar van veel veranderingen en actieve gebeurtenissen die elkaar in een hoog tempo opvolgen. Soms als een snelle, soepele stroom, maar soms ook met rampzalige gevolgen. En veel conflicten, dat helaas ook.

 

Nieuwe ideeën

 

Waar de os het afgelopen jaar de grond omgeploegd heeft voor “het nieuwe”, de tijger zal deze nieuwe en vaak ook  innovatieve ideeën het liefst zo snel mogelijk tot uitvoering willen brengen. Lang nadenken zit er niet in. Het is tijd voor actie.

Sommige ideeën zullen voortkomen uit frustratie over de afgelopen jaren, maar dat wil niet meteen zeggen dat het slechte ideeën zijn. Zo zal voor veel bedrijven (en ZZP’ers) een vorm van herstructurering nodig zijn. Niet dat je helemaal opnieuw moet beginnen, maar goed bekijken waar de kracht van jouw bedrijf zit is wel verstandig. Misschien moet je bepaalde zaken gaan uitbesteden, of is het nodig om taken af te stoten. Zodat de focus komt te liggen op dat wat wel werkt. En geld oplevert.

Het jaar van de tijger is niet het meest stabiele jaar en niet iedereen zal het tempo, de dynamiek en de hectiek van de tijger kunnen volgen. Als je iemand bent die kansen ziet, snel kan schakelen en tot actie over kan gaan wordt het een interessant jaar. Het wordt een jaar waarin grote projecten van start zullen gaan, en er zullen bijzondere prestaties worden geleverd die bijzonder inspirerend zijn. Vuurwerk dus, deze krachtige yang-energie!

 

Samenwerken

 

Een tijger houdt van uitdagingen, is snel en zeer krachtig. En hoewel hij onafhankelijk kan functioneren is samenwerken toch ook interessant. Zelfs een tijger kan niet zonder een ander en samenwerken levert hem meer geluk en vervulling op. Dit is zijn zachte kant.

Het jaar van de tijger kenmerkt zich als een enerverende, energieke periode. Een jaar van kansen zien.. en pakken! Bedenk goed wat jouw manier is om hier mee om te gaan. En het meeste uit dit jaar te halen. Snel, actief, uitdagend en fel; dat zul je gaan voelen. Maar vergeet ook de zachte kant van de tijger niet.

 

Het jaar van de tijger loopt van 1 februari 2022 t/m 21 januari 2023.

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

Vond je dit interessant? Download  de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

 

 

Laat een reactie achter