Hoe je met simpele aanpassingen je woonomgeving kunt verbeteren

Je kunt nog zo’n prachtig huis of bedrijf hebben, dat mooi is ingericht; de omgeving bepaalt hoe de Qi, de energie, op het pand afkomt. Gunstige omgevingsfactoren zijn van essentieel belang voor een goede Qi-stroom ín het pand. En aan de andere kant kunnen ongunstige omgevingsfactoren voor veel ellende zorgen.

De basisfactoren die van invloed zijn op de Qi-stroom in de directe omgeving zijn (water)wegen, gebouwen en giftige pijlen. Een drukke weg bijvoorbeeld levert onrust op en een hoog gebouw in de buurt kan als bedreigend worden ervaren. Scherpe hoeken en ander puntige dingen die op een gebouw gericht zijn werken als een giftige pijl en moeten vermeden worden.

 

Giftige pijlen

 

Heb je ook wel eens het gevoel dat er wel wat meer geluk naar je toe mag komen? Vind je dat je nu teveel pech hebt? Merk je onrust rondom of zelfs in je huis? Heb je geen echt thuisgevoel? Of lopen de zaken niet zoals je zou willen?

Dan zou het kunnen zijn dat er een giftige pijl vanuit de omgeving op je huis of bedrijfspand gericht is. Giftige pijlen leveren Sha Qi (negatieve energie) en moeten zoveel mogelijk voorkomen worden.

 

Alles wat lang en recht is kan als een giftige pijl aangemerkt worden. Denk hierbij aan een weg die recht op je huis afkomt is of een scherpe hoek van een gebouw die op je huis gericht is. Maar ook punten van een verkeersbord of een ongunstige dakvorm van een naastgelegen gebouw zijn giftige pijlen.

De beste manier om het effect van een giftige pijl te bestrijden is om de pijl af te ronden of om te buigen. Omdat dit helaas niet in alle gevallen mogelijk is kun je kijken of je er iets voor kunt zetten, zoals bijvoorbeeld een muurtje of een bossage. De pijl wordt dan als het ware geblokkeerd.

Als dit ook niet kan probeer dan de giftige pijl terug te kaatsen met behulp van een Ba Gua spiegel. Een Ba Gua Spiegel is een achtzijdig Feng Shui symbool met een spiegeltje in het midden.

 Een Ba Gua spiegel weerkaatst Sha Qi

Natuurlijk zijn dit maatregelen achteraf. We zouden natuurlijk ook kunnen beginnen met het ontwerpen en bouwen van woningen en bedrijfspanden met meer gevoel voor de natuur. Om te komen tot een woon- en werkomgeving, waarin mens , gebouw en omgeving in harmonie zijn.

Feit is dat ongunstige omgevingsfactoren Sha Qi geven. En dat wil je niet. Je wilt zoveel mogelijk Sheng Qi, positieve energie, naar binnen halen. Maar hoe doe je dat?

Ik geef je drie Feng Shui tips om meer Sheng Qi naar je huis of bedrijf te leiden. Geef Sha Qi (negatieve energie) geen kans krijgt om binnen te komen.

  1. Zorg voor een vrij uitzicht voor je huis of bedrijfspand. Houd de ruimte voor je deur zo opgeruimd mogelijk.
  2. Leg de rode loper uit om de Qi te verwelkomen. Dit hoeft niet direct een echte rode loper te zijn, maar denk na over het effect ervan. Wat voelt fijner: een pad naar de voordeur dat langs kliko’s en stekelplanten voert of een pad met mooie bloemen en een welkomsteken bij de voordeur?
  3. Let op wat je ziet in de directe omgeving van je huis of bedrijfspand, maar ook wat je hoort, ruikt en voelt. Stank bijvoorbeeld geeft geen goede Qi, maar ook teveel harde materialen rondom de voordeur zijn niet prettig. Probeer de directe omgeving van je huis of bedrijfspand te verzachten.

 

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

 

Vond je dit interessant? Download  de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.

Meer over Feng Shui en het verhogen van je woonplezier lees je  in mijn boek “In 10 stappen comfortabel wonen” 

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

 

 

Laat een reactie achter