Wat brengt het Jaar van de Draak jou?

Op 10 februari start het Jaar van de Draak, het jaar van de hout-draak om precies te zijn.

De draak is het enige niet bestaande dier uit de Chinese dierenriem, maar wel meteen het meest gerespecteerde ‘dier’ in de Chinese cultuur. De draak is een mythisch wezen dat krachtig en machtig is, autoriteit uitstraalt, maar ook symbool staat voor succes en geluk.

Een draak wordt vaak vurig en dreigend afgebeeld, maar dat komt vooral door zijn enthousiasme en zijn grote hoeveelheid yang-energie. Want eigenlijk is de draak vooral heel intelligent, idealistisch en vrijgevig. Zelfverzekerd, dat zeker. Ambitieus ook. En ze hebben iets magisch.

Het jaar van de draak staat bekend als “voorspoedig.” Een jaar vol kansen en mogelijkheden. In andere jaren wordt de draak ook altijd als gelukssymbool afgebeeld als het Chinees Nieuwjaar gevierd wordt. Maar nu is hij zelf aan de beurt.

 

De hout-draak

 

Hoewel de Draak in essentie een aarde-teken is, wordt 2024 een hout-jaar. Een jaar dat zal gaan over groei en vernieuwing, waarbij de kracht en de extraverte energie van de draak een positieve bijdrage zal leveren aan innovatieve en creatieve oplossingen voor bestaande problemen. Op een vriendelijke manier. Voor iedereen!

2024 is een goed jaar om iets nieuws te beginnen of de basis te leggen voor later succes. Op zakelijk gebied zou dit bijvoorbeeld het starten van een onderneming kunnen zijn. Of het zetten van een (vervolg) stap in je carrière. Je moet er wel veel energie in stoppen om succesvol te worden. En niet opgeven. De draak brengt kracht en moed, wat je kan helpen om obstakels te overwinnen.

Nieuwe ideeën en projecten zullen dit jaar een boost krijgen. Denk ook aan vernieuwende benaderingen van ‘oude’ dingen. Laat de creativiteit stromen en laat het zien aan de wereld.

Het is ook een topjaar om je leiderschapskwaliteiten te vergroten. Vertrouw op jezelf.

De passievolle draak belooft ook opwinding in je liefdesleven. Een huwelijk dat in dit jaar wordt gesloten zou de bescherming van de draak hebben. Kinderen die geboren worden in het jaar van de draak zouden bijzondere gaven hebben en meer kans op succes (helaas heb ik hier geen bewijs van).

 

De draak in je huis

 

In je huis (en op je werk) wordt de energiestroom Liu Sha dit jaar extra actief, een energiestroom met een negatieve waterenergie. Het element water wordt afgezwakt door houtelementen. Gelukkig wordt dit het jaar van de hout-draak, de negativiteit zal niet heel ver komen. Maar toepassen van extra hout in dit segment is zeker een goed idee!

 

Wil je weten waar de Liu Sha energie zich bevindt in jouw huis? Vraag dan snel een Feng Shui consult aan. 

 

Het jaar van de draak duurt tot en met 28 januari 2025, daarna is de Slang aan de beurt.

 

Ik wens je een heel inspirerend Jaar van de draak!

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

Alle kinderen die in dit jaar worden geboren (M/V/X) krijgen het Gua-getal 3. Allemaal hout-draken, met oost als beste richting. Lees HIER waarom de juiste richting jou geluk brengt.

Download de Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘klopt.’

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter