5 slimme Feng Shui tips voor de tuin

Feng Shui-technieken pas je toe om een prettige woon- en werkomgeving te creëren. En dit geldt ook zeker voor de tuin.

Een tuin heeft een ontspannende werking. Het maakt niet uit of je actief aan het werk bent in de tuin, of lekker in het zonnetje zit. Alleen kijken naar de tuin geeft al rust. Tenminste…als je een fijne tuin hebt, zonder rommel en stagnatie van de Qi.

Ik geef je vijf slimme Feng Shui tips voor het versterken van de Qi in jouw tuin. Het maakt niet uit of je een grote tuin hebt of een klein tuintje, een dakterras of een balkon.

 

Kijk

Ga eens kijken in de natuur om je heen en laat je inspireren. Zie je dat alle natuurlijke vormen rond en zacht zijn? Pas deze vormen ook toe in je tuin. Creëer ronde borders. Of maak een schutting in een golvende vorm.

 

 Een mooie, natuurlijke erfafscheiding.

Ruik

Bepaal eerst de kompasrichting van de tuin en pas daarna de theorie van de Vijf Elementen toe. Een tuin op het noord-oosten bijvoorbeeld heeft een heel andere benadering nodig dan een tuin op het zuiden. In een tuin op het noord-oosten heerst het element aarde.

Proef 

Wist je dat een eetbare tuin er ook heel mooi uit kan ziet? Snijbiet is zo’n leuke smaakmaker. Vuur versterkt bovendien het element aarde en is superleuk in een tuin op het zuid-westen.

 

 De vurige kleuren van de snijbiet. En nog lekker ook! 

 

Voel

Vergeet niet dat het effect van een prachtig kleurenpallet teniet wordt gedaan als er een giftige pijl op je tuin en/of je woning gericht is. Giftige pijlen leveren Sha Qi, negatieve energie, en moeten hoe dan ook vermeden worden.

 

Luister

Vind je het te stil in de tuin? Of word je juist kriegel van het gekwetter van vogels of – veel erger-  verkeerslawaai? Hang een mooie windgong op in je tuin, je terras of je balkon. Kies voor een windgong met het geluid dat bij je past.

Een houten windgong is perfect voor een tuin op het oosten, zuid-oosten of het zuiden. Een metalen windgong is het beste voor een tuin op het westen, noord-westen of het noorden.

 

 

Ik wens je veel tuinplezier de komende tijd!

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

 

Vond je dit interessant? Download  de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.

Lees ook in mijn blog hoe je met simpele aanpassingen je woon- of werkomgeving kunt verbeteren.

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

 

 

Laat een reactie achter