Verlichting: 7 adviezen waar je huis beter van wordt

Mooi woord is dat, verlichting. Je kunt het gebruiken om een verlichte staat van zijn aan te duiden, maar het kan ook betekenen dat je iets verlicht middels een lichtbron. Over de laatste vorm van verlichting gaat dit artikel.

 

Daglicht

 

Het beste licht is uiteraard daglicht, licht van nature. Maar wanneer de dagen korter worden is het niet altijd mogelijk om voldoende daglicht in je huis te krijgen. Lees in dit artikel 7 tips voor meer licht in je huis.

  • Probeer daglichtlampen als er niet voldoende daglicht binnenkomt in een ruimte . Het licht van daglichtlampen komen het dichtst in de buurt van daglicht en geven een minder geel licht dan ‘gewone’ lampen. Ook de ouderwetse TL-buizen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in de “daglicht-variant.”

Licht en warmte hebben we nodig in deze tijd om onze energie op peil te houden, en dat geldt ook voor je huis. Als je huis aangenaam en warm aanvoelt voedt het huis jou. Als dat niet zo is, kost een huis je energie.

 

Kunstlicht

 

Naast daglicht is er gelukkig ook kunstlicht. En kunnen we veel dingen mooi ‘ uitlichten.’

  • Een lamp op de tafel of op de vloer trekt je aandacht omlaag. Dit is een goed idee als de aarde-energie gestimuleerd moet worden.
  • Richt lampen onder een laag of aflopend plafond naar boven om te ruimte hoger te laten lijken. Of zorg dat er extra (dag)licht binnen kan komen via bijvoorbeeld een dakraam, een lichtkoepel, of een tube.
  • In de keuken is het licht op de werkblad, het aanrecht, heel belangrijk. En bij het fornuis. Zorg hier voor goede, directe verlichting in de vorm van spotjes of LED-strips.
  • Verlichting langs een spiegel, in plaats van er boven, geeft geen schaduw op je gezicht. Handig in de badkamer!
  • Een mooie foto of een schilderij valt extra goed op als je er een spotje op richt. Iets waar jij enthousiast over bent wordt op deze manier goed uitgelicht.
  • Indirect licht maakt een ruimte knusser en dat is vooral prettig in de slaapkamer. Je kunt lampen ook achter planten of een papieren scherm plaatsen voor een zachter effect. Hierdoor wordt de sfeer meer ontspannen en meer yin. Met de juiste verlichting maak je van je slaapkamer een sfeervolle ruimte. Hoe je dat doet lees je in het e-book ‘ Feng Shui in de slaapkamer.

 

Blijf genieten, durf te dromen en take care.

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

 

Vond je dit interessant? Download  de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.

Lees ook 7 kleuradviezen waar je huis beter van wordt

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

 

 

Laat een reactie achter