7 tips voor meer licht in je huis

Wat is de relatie tussen Feng Shui en licht? Licht geeft energie. Licht IS energie.

Licht en warmte hebben we nodig in deze tijd om onze energie op peil te houden, en dat geldt ook voor je huis. Als je huis aangenaam en warm aanvoelt voedt het huis jou. Als dat niet zo is, kost een huis je energie.

Het beste licht is uiteraard daglicht, licht van nature. Als er niet voldoende daglicht is in een ruimte probeer dan daglichtlampen.

 

Ik geef je 7 tips om de energie in je huis te verbeteren met behulp van licht:

 

1. In Feng Shui is het belangrijk dat de ingang van een woning goed verlicht is. Niet helverlicht, zodat de buren geen lampje meer nodig hebben, maar op zo’n manier dat het slot van de deur altijd goed zichtbaar is.

2. Een helemaal dichte voordeur kan mooi zijn, maar zorg dan wel voor een glasstrook naast de deur. Een voordeur met een ruitje of een glazen paneel is het beste. Glas in lood kan ook, maar let wel op de lichtopbrengst.

3. Vaak is het midden van een huis het donkerst. Als er dan ook nog veel deuren zijn wordt het al snel té donker. Kijk of je een binnendeur kunt vinden met een (mat)glazen paneel. Die is in dit geval beter dan een helemaal dichte deur.

4. Spiegels zorgen ervoor dat ruimtes zich openen. Een spiegel weerkaatst ook binnenkomend licht. Als je de spiegel slim ophangt fungeert het als een extra raam.

 

 

5. Donkere kleuren op de muur, maar ook grote, donkere meubels maken een ruimte ‘ zwaar.’ Kijk eens of je het kan afwisselen. Bijvoorbeeld een donkere bank met lichte kussens. Of dezelfde bank tegen een lichte muur. De bank valt dan ook meteen meer op.

6. Licht komt van boven. Hier kun je heel mooi gebruik van maken bij plissé-gordijnen. Die kun je instellen zoals je zelf wenst.

7. Laat extra daglicht binnenkomen via bijvoorbeeld een dakraam, een lichtkoepel, of een tube als een ruimte erg donker is.

 

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

 

Vond je dit interessant? Download  de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.

Lees ook 7 verlichtingsadviezen waar je huis beter van wordt

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

 

 

2 reacties

  1. Joke op 30 september 2020 om 09:01

    Dank voor de tips! Ik ga voor de lichte kussens op de bank en een eigen buitenlamp: ik ben zo’n buur die profiteert van het licht van haar buren 🙂

    • Angelique op 30 september 2020 om 14:12

      Hahaha, dat kan natuurlijk ook Joke, profiteren van licht. Maar een eigen buitenlamp is ook fijn. Stuur je een foto van je nieuwe bank-look? Ben benieuwd! Groet, Angelique

Laat een reactie achter