De tien beste Feng Shui opruimtips

Het is herfst. Tijd voor de najaarsschoonmaak!

Schoonmaken begint met opruimen. ‘Jak’ denk je misschien, ‘daar heb ik helemaal geen zin in.’ Maar als je opruimt ontstaat er letterlijk ruimte voor iets nieuws. Dan gaat de energie weer stromen in je huis en op je werkplek. Weg met de stagnerende energie. Er komt ruimte voor de dingen die je leuk vindt en waar je van houdt. Ruimte voor nieuwe kansen. Begin vandaag nog en ervaar het verschil.

Ik geef je de tien beste Feng Shui opruimtips. 

1. Maak plaats voor het najaar, ruim zomerspullen op.

2. Begin met je kleren en doe alles weg waar je niet (meer) blij van wordt.

3. Ga na je kleding verder met je boekenkast(en)

4. Zet alleen boeken in je boekenkast waar je graag naar kijkt. Of nog beter: boeken die je regelmatig leest of als naslagwerk gebruikt. Een te volle boekenkast (met boeken die je toch niet leest) werkt drukkend op de energiestroom en ziet er bovendien rommelig uit.

5. Berg alles wat je wilt bewaren op achter gesloten deuren. Een kast met gesloten deuren ziet er veel minder rommelig uit dan een open kast.

6. Opslagruimtes en bergkasten kunnen het beste in sectoren liggen met een ongunstige Qi, omdat ze de negatieve Qi onderdrukken.

7. Ruim ook je werkplek op: digitaliseer alle papierwerk. Organiseer en structureer alle informatie in mappen op je computer.

8. Reinig regelmatig je huis en je werkplek door middel van waterreiniging, beroking, of met geluid.

9. Net als het reinigen van je huis en je werkplek zou je ook jezelf grondig moeten reinigen in de herfst. Weg met alle afvalstoffen! Bijvoorbeeld op de Ayurvedische manier.

10. Heb je moeite met opruimen en het Feng Shui-proof maken van je huis? Vraag een persoonlijk gesprek aan via deze link en ik leer je hoe je op een ontspannen manier ruimte kunt creëren in je huis!

 

Vond je dit interessant? Meld je aan  voor mijn nieuwsbrief en ontvang wekelijks praktische Feng Shui tips en advies in je mailbox!

 

 

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen.

  Ik wens je een gezellig, opgeruimd najaar! 

 

Laat een reactie achter