Waarom de juiste richting jou geluk brengt

Of je nou gaat verhuizen, verbouwen of een nieuw huis laat bouwen: in alle gevallen is het heel belangrijk dat de richting van de voordeur aansluit bij de bewoner(s).

Een goede richting is de sleutel tot het geluk voor alle bewoners van het huis.

Het grote voordeel van zelf een huis bouwen is dat je de ligging en de richting van het huis voor een groot deel zelf kunt bepalen.  Let goed op de richting van je nieuwe huis en kijk of het bij jou en/of jullie past. Bij bestaande woningen kun je de richting van je huis helaas moeilijk veranderen. Maar ook in deze situaties kun je gebruik maken van je voorkeursrichting(en).

 

Feng Shui kompas op plattegrond
Met een Feng Shui-kompas bepaal je de exacte richting van je huis of bedrijfspand. 

Hoe weet je welke richting voor jou het meest gunstig is?

Tussen 21 januari en 21 februari (in de Westerse wereld de tijd van het sterrenbeeld Waterman) wisselt in China het Nieuwjaar. Soms begint het nieuwe jaar in januari en soms in februari.

Dit jaar begint het nieuwe jaar, het jaar van de hond, op 16 februari. Dit betekent dat een kind dat bijvoorbeeld op 10 februari wordt geboren nog bij het vorige teken hoort, de haan. Als dit kind een meisje is, hoort het Gua-getal 8 bij haar. Voor een jongetje is dat het getal 1. Wordt het kind een week later geboren, dan wordt het Gua-getal voor het meisje 8 en voor het jongetje 1. En dat is nogal een verschil.

Mensen met het Gua getal 1,3, 4 en 9 horen bij de oostelijke groep (yang) en mensen met het Gua getal 2,6,7 en 8 horen bij de westelijke groep (yin). Voor beide groepen zijn de voorkeursrichtingen anders.

Een overzicht:

Weet je niet wat je Gua-getal is? Plaats je naam en  je geboortedatum in het invulveld en ik reken het voor je uit.

 

 Lees hier hoe je voorkomt dat een verbouwing een fiasco wordt.

 

Vond je dit interessant? Meld je aan  voor mijn nieuwsbrief en ontvang wekelijks praktische Feng Shui tips en advies in je mailbox!

 


! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen.

 

6 reacties

 1. Sylvia op 1 mei 2018 om 00:16

  Sylvia Maria Angeline van Kuijk 12 juni 1953

 2. Angelique op 2 mei 2018 om 11:16

  Dag Sylvia, dank voor je reactie. Jij bent een water-slang met het Gua getal 4. Jouw voorkeursrichting is zuid-oost. Groet en een fijne dag, Angelique

 3. els nanne 23 juli 1953 op 15 mei 2018 om 18:03

  leuk.

  • Angelique op 15 mei 2018 om 21:35

   Dag Els, dank voor je reactie. Jij bent een water-slang met het Gua getal 4. Jouw voorkeursrichting is zuid-oost. In de workshop Wonen in Balans leer je meer over de toepassing van je voorkeursrichting. Kom je ook op 1 juni? Groet, Angelique

 4. André op 15 mei 2018 om 19:34

  Ik ben geboren op 11 november 1965 en mijn vrouw op 21 mei 1970. Wat zijn we, waar moet onze voordeur zijn, en kunnen mijn vrouw en ik wel door dezelfde deur naar binnen???

  • Angelique op 15 mei 2018 om 21:39

   Dag André, dank voor je reactie. Jij bent een hout-konijn met het Gua getal 7. Jouw voorkeursrichting is west. Jouw vrouw is een metaal-hond met het Gua-getal 3. Haar voorkeursrichting is oost. In de workshop Wonen in Balans leer je meer over de toepassing van je voorkeursrichting. En ook over de positie van de voordeur. Komen jullie ook op 1 juni? Groet, Angelique

Laat een reactie achter