Feng Shui voor ZZP-ers

Veel mensen werken weleens thuis. Jij ook? Misschien werk je fulltime thuis, als ZZP’ er. Of werk je een dag in de week thuis. Of zet je ‘s avonds de computer aan om nog wat werk af te maken. En stiekem zit je daar best vaak, in je eigen woonomgeving. Herken je dat?

In Nederland, en eigenlijk heel West-Europa, is Feng Shui vooral bekend als interieur-toepassing en dan met name voor woningen. Maar ook je bedrijf of het kantoor waar je werkt kan van Feng Shui profiteren. Waarom maak jij geen gebruik van de gratis energieën van Feng Shui? Is het geen goed idee om juist daar de energie te versterken op die plek, die locatie, waar jij veel tijd doorbrengt?

 

Thuiskantoor en ZZP

 

Thuiswerkende ZZP’ ers worstelen vaak met de balans tussen werk en privé. Ik heb dat zelf ook: op weg naar mijn werkplek wordt ik geconfronteerd met de was, de rommel van de kinderen (en van mezelf natuurlijk) en de verleiding van de TV.

 

 

En dus heb ik met mezelf afgesproken dat ik tijdens kantooruren op mijn werkplek zit en op andere tijden niet. Ook is mijn werkplek tijdens kantooruren verboden terrein voor alle andere gezinsleden. En zo is de ruimte ook vormgegeven. Uiteraard zit ik niet met mijn rug naar de deur, heb ik een goed overzicht over de ruimte en werk ik in de voor mij beste richting. Mijn bureau staat in de sector Yan Nian, met een positieve metaalenergie die goed is voor communicatie en PR. En dan werkt het.

Het mooiste is het als je een aparte werkruimte hebt met een eigen ingang. Het ligt er natuurlijk ook aan wat voor werk je doet. Werk je meestal alleen en zit je veel achter de computer, dan is een werkruimte die je af kan scheiden van de rest van je huis genoeg. Maar als je ook cliënten aan huis ontvang is dat een stuk lastiger. Voor jou als ondernemer, maar zeker ook voor je cliënten.

Voor iedereen met een bedrijf aan huis is het belangrijk dat het duidelijk is welke ruimtes privé zijn, welke ruimte(s) voor het bedrijf zijn en welke ruimtes die functie moeten delen. Denk bij het laatste aan een toilet, een gang of hal, de trap of een wachtruimte. De ruimtes met een gedeelde functie kun je het beste een neutrale uitstraling te geven. Dus geen gezinsfoto’s maar ook geen diploma’s en certificaten.

 

De inrichting van de je werkplek

 

Hoe is jouw werkplek ingericht? Is het een plek waar je je goed kunt concentreren en waar je prettig kunt werken? Of ben je steeds afgeleid en kom je nergens aan toe?

 

Ik geef je tien Feng Shui tips voor de meest optimale inrichting van je werkplek: 

 

1. Creëer indien mogelijk een aparte ruimte om te werken. Zo zal de werkenergie zich niet vermengen met de energie van de andere (woon)functies in huis.

2. Geen ruimte voor een werkkamer? Maak dan een aparte werkplek die een andere sfeer en uitstraling heeft dan de rest van het huis. De werkplek of werkkamer kan het beste op een plek liggen met een goede zakelijke energie.

 

 

3. Maak geen werkplek in de slaapkamer, dit gaat ten koste van je nachtrust.

4. Kies bij de inrichting van de werkplek voor een stijl die bij je past. Modern, klassiek, industrieel, vintage of kleurrijk. Alles kan, maar overdrijf niet.

5. Zoek een passend bureau uit. Zo is een smal bureau prima als je genoeg hebt aan een laptop. En het levert meteen ruimtewinst op.

6. Een bureau kan het beste van hout zijn of van metaal. Kies nooit voor een glazen bureau! Een (werk)tafel van glas geeft geen gevoel van stabiliteit.

7. Zorg voor een opgeruimd, overzichtelijk bureau. Vooral de voorkant van het bureau mag niet bedolven zijn onder stapels dossiers en papieren.

8. De werkrichting is één van de belangrijkste factoren voor geluk in je carrière. Werk in een voor jou gunstige richting, bijvoorbeeld een richting die staat voor succes, of een richting die goed is voor PR en communicatie.

9. Werk nooit met je rug naar de deur en zorg voor rugdekking. Dit geeft beschutting en steun. Het beste is een stabiele muur.

10. Maak je kantoor uitnodigend en plaats geen objecten in de buurt van de deur die de doorgang kunnen belemmeren. De deur moet minimaal negentig graden open kunnen draaien. Zet dus ook liever niets achter de deur.

 

Dit waren 10 tips voor de meest optimale inrichting van je werkplek. Maar weet je dat de omgeving van je huis bepaalt hoe de Qi, de energie je huis binnenkomt?  Lees HIER hoe je meer positieve energie aan kunt trekken naar je (thuis)kantoor.

 

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

 

Vond je dit interessant? Download  de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.

Lees ook waarom de juiste richting jou geluk brengt.

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

 

Laat een reactie achter