Giftige pijlen

Scherpe hoeken en andere puntige objecten die op je huis gericht zijn, werken als een giftige pijl. Giftige pijlen leveren negatieve energie en moet je zoveel mogelijk voorkomen.

Alles wat lang en recht is, kan je als een giftige pijl aanmerken. Denk hierbij aan een weg die recht op je huis afkomt, of een scherpe hoek van een gebouw die op je huis gericht is. Maar ook punten van een verkeersbord, takken van een boom of een ongunstige dakvorm van een naastgelegen gebouw vormen giftige pijlen.

De beste manier om het effect van een giftige pijl te bestrijden, is om de pijl af te ronden of om te buigen. Helaas is dit niet in alle gevallen mogelijk. Kijk dan of je er iets voor kunt zetten, zoals bijvoorbeeld een muurtje of een bossage. Op die manier blokkeer je de pijl als het ware.

 

‘ Huizen met rechte lijnen zijn ziek. En de mensen die erin wonen worden ook ziek.’ Aldus de Oostenrijkse kunstenaar/architect Hundertwasser (1928-2000) die zich liet inspireren door vormen en kleuren uit de natuur. Goede architectuur zou volgens hem in harmonie moeten zijn met de natuur. En dus zonder scherpe hoeken en rechte lijnen.

 

Giftige pijlen in huis

 

Ook in je interieur kunnen er giftige pijlen zijn. Deze worden vaak gevormd door scherpe hoeken die op je bed of slaapkamer gericht zijn. Denk aan de hoek van een muur van, een leidingkoker of de punt van het nachtkastje die naar je bed wijst. Scherpe hoeken van muren kun je ook het beste afronden.

 

Vraag bij nieuwbouw of renovatie aan de stukadoor of hij (M/V/X) ronde stucprofielen kan toepassen in plaats van rechte. Een goede stukadoor vindt dit geen probleem.

 

Als afronden of ombuigen niet mogelijk is, kun je kijken of je er iets voor kunt zetten of hangen, zoals bijvoorbeeld een plant of een gordijn. Of trek de lijn van de scherpe hoek door, zodat de hoek wegvalt.

Meubilair met ronde, zachte vormen is altijd beter dan een meubelstuk met scherpe hoeken.

 

 

Planten

 

Planten brengen leven in huis. Ze helpen ook om de energie in een dode hoek te activeren of een giftige pijl af te snijden. Als de planten zelf ook scherpe hoeken hebben, zoals bij stekelplanten is het beter als je ze niet te dicht bij de zithoek of eettafel zet en helemaal niet naast je bed.

Loop even een rondje door je huis en kijk welke giftige pijlen je om kunt buigen, af kunt ronden of helemaal weg kunt halen.

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

Vond je dit interessant? Lees ook alles over spiegels en Feng Shui

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

 Download de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.’

 

Laat een reactie achter