Spiegels en Feng Shui

Ze zeggen wel eens dat je huis een spiegel is van jezelf. Wat zie je als je je huis binnenkomt? Chaos? Dan ben je waarschijnlijk een rommelig iemand. Zie je een schoon, opgeruimd huis? Dan ben je waarschijnlijk iemand die goed kan organiseren.

En dan heb je ook nog de echte spiegels in huis. Spiegels die een ruimte reflecteren en groter kunnen laten lijken. Soms werkt een spiegel als een extra raam, omdat je via de spiegel naar buiten kunt kijken. Maar wanneer is een spiegel nou goed en wanneer niet?

 

Een grote spiegel werkt als een extra raam

 

Hang een spiegel bijvoorbeeld niet recht tegenover de voordeur als de energie daar positief is. De binnenkomende energie wordt meteen weer teruggekaatst en dat is jammer. Als de energie negatief is, is het juist wél een goed idee om een spiegel recht tegenover de voordeur te hangen.

Als je niet weer of de energie in het entreegebied positief is of negatief, hang een spiegel dan bij voorkeur aan een zijmuur. Een smalle gang lijkt optisch breder door de spiegel. Let wel goed op wat er weerspiegeld wordt. Een mooi schilderij of een mooie foto is natuurlijk fijner om naar te kijken dan een volle kapstok of het toilet.

Hang geen spiegel in de slaapkamer en al helemaal niet boven of naast het bed. Spiegels geven onrust en dat gaat ten koste van je nachtrust. Een spiegel aan de binnenkant van je kledingkast is heel functioneel en geeft verder geen onrust.

 

Een goede spiegel is de Bagua-spiegel. Met deze spiegel kunt je de Sha Qi die op je huis gericht is blokkeren. Dit kan energie zijn van een boom, lantaarnpaal of een scherpe hoek van een gebouw die op je voordeur gericht is. Meer hierover lees je in het blog over omgevingsfactoren.

Een klein spiegeltje om even te kijken hoe je er uitziet kan natuurlijk altijd, maar let goed op met grote spiegelende oppervlaktes. Het kan net het verkeerde effect hebben en dat wil je liever voorkomen. Dit geldt ook voor (kantoor)gebouwen van spiegelglas. Deze gebouwen houden alle energie buiten en voelen vaak ‘ doods’ aan.

 

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

 

Vond je dit interessant? Download  de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.

Meer over spiegels in  de slaapkamer lees je in het E-book FENG SHUI IN DE SLAAPKAMER. Klik HIER voor de downloadlink.

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

4 reacties

 1. Helen op 1 juli 2021 om 09:25

  Het verbaast mij nog steeds Angelique, dat er zo weinig mensen geinteresseerd zijn in Feng Shui. Het kan iemand, bij de juiste toepassing er van, zoveel, gezondheid, geluk en rijkdom opleveren.

  • Angelique op 2 juli 2021 om 13:24

   Je hebt helemaal gelijk Helen. Maar ik ga er mee door hoor! Groet, Angelique

 2. Faiyaz op 2 februari 2024 om 15:19

  Hoi Angelique, wij willen graag een spiegel ophangen in onze entree/hal, alleen zal de spiegel dan recht tegenover onze trap naar de 1e verdieping staan. Is dit ok volgens Feng Shui?

  • Angelique op 2 februari 2024 om 16:19

   Hoi Faiyaz, dank voor je reactie. Leuk van je te horen. Ik vind het lastig om je vraag goed te beantwoorden, omdat ik niet weet in welke energiestroom de spiegel zich bevindt en wat de spiegel precies weerspiegelt.
   Het kan goed uitpakken, maar ook niet. Het is net iets ‘ veiliger’ om de spiegel aan de wand te hangen waar de trap langsloopt.

   Lukt het zo, denk je?

   Groet, Angelique

Laat een reactie achter