Het effect van werken met natuurlijke materialen

Feng Shui-technieken pas je toe om een prettige woon- en werkomgeving te creëren. Als je bovendien kiest voor het gebruik van natuurlijke materialen zorg je niet alleen voor een beter milieu (want die begint -zoals je weet- bij jezelf), maar versterk je ook de energie van een ruimte. Natuurlijke materialen bevatten veel minder (tot geen) schadelijke stoffen waar je ziek van kunt worden dan traditionele (bouw)materialen.

In de bouw wordt bijvoorbeeld nog steeds minerale wol (glas- en steenwol) gebruikt als isolatiemateriaal. Hoewel uit wetenschappelijk onderzoek niet blijkt dat dit product schadelijk is voor de gezondheid, is het wel zo dat het je huid en je keel kan irriteren. En dat je een mondkapje moet dragen in verband met de hoeveelheid stof die vrijkomt. Dus hoe gezond is het?

 

Natuurlijke (bouw)materialen

 

De afgelopen jaren zien we dat er meer en meer met zachte materialen gewerkt wordt. Aaibare stoffen en producten die zacht zijn voor je huid, voor je luchtwegen en voor het milieu. Een ecologisch alternatief voor de traditionele isolatiematerialen is bijvoorbeeld schapenwol. Schapenwol heeft van nature een vochtregulerende werking en is zeer geschikt als isolatiemateriaal. Ook vilt – pure bruine schapenwol- heeft goede thermische en akoestische eigenschappen. En vilt zie je ook steeds vaker in interieurs.

Het schapenvacht voor de open haard doet het ook nog steeds heel goed, lekker zacht en heerlijk comfortabel! Ook lekker voor naast je bed.

 

 

Twee andere natuurproducten die je steeds vaker ziet zijn bamboe en kurk. Van bamboe kun je hele huizen bouwen en als dakbedekking gebruiken, maar is ook supermooi n je (buiten)huis.

 

Kurk is fijn op de vloer. Het veert een klein beetje, heeft een goede akoestische werking en is warm aan je voeten. Leuk ook met een schapenvachtje erop!

 

Blijf genieten, durf te dromen en take care

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

Vond je dit interessant? Lees in dit artikel hoe je de perfecte locatie vindt voor je huis 

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

 Download de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.’

Laat een reactie achter