Hoe je weer terugkomt in de werkmodus

Je bent op vakantie geweest en het was super! Je bent helemaal uitgerust, hebt een lekker kleurtje gekregen, je zorgen zijn achtergebleven op je vakantieadres en je hebt het gevoel dat je de hele wereld aankan. En nu kom je thuis in een comfortabel, gezellig, opgeruimd huis. De komende tijd kan je niks gebeuren. Of moet je toch weer even wennen? En hoe kom je weer in die werkmodus?

 

 Vrijheid, blijheid…

 

Misschien merk je dat je huis anders voelt dan je dacht. En het ruikt raar. Je wordt meteen weer geconfronteerd met datgene waar jij je al tijden aan ergert, die stoffige rode traploper bijvoorbeeld. Of de rommel bij de kapstok. Het kan ook zo zijn dat het je ineens opvalt dat de huizen in jouw buurt wel erg dicht op elkaar staan. Hmm, geen gevoel van vrijheid. En natuurlijk heb je meteen weer last van je buren: weg vakantiegevoel.

Ik geef je een aantal tips om dat snel wegzakkende vakantiegevoel enigszins te voorkomen.

 

Weer thuis

 

Wat ik zelf altijd heb als ik thuiskom van vakantie is dat ik meteen zie wat er de komende tijd aangepast moet worden in huis. Dingen die me storen, dingen die in de weg staan.

  • Schrijf op wat je opvalt aan en in je huis als je thuis komt van vakantie. Je hoeft niet alles tegelijk aan te pakken, maar je vergeet het ook niet meer. Vaak zijn het namelijk dingen die je na een paar dagen al niet meer opvallen.
  • Leg bij thuiskomst alle vakantiespullen op een vaste plek. Leg alles bij elkaar, zodat je de volgende keer niet lang hoeft te zoeken naar de vakantiespullen.
  • Ga meteen aan de slag met je vakantie-fotoboek of reisverslagen. Na een week zit je weer in de werkmodus en komt er weinig tot niks van terecht (weet ik uit ervaring…).

En o ja, die werkmodus. Probeer jij ook altijd dat vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden? Vind je het lastig om weer in het ritme te komen en je focus te vinden?

 

Terug in de werkmodus

 

  1. Begin niet meteen met werken, maar vertel eerst je verhaal aan een collega. Luister ook naar de verhalen van anderen.
  2. Neem een moment voor jezelf. Maak een lijstje met actiepunten die voor vandaag belangrijk zijn en besteed vervolgens tijd aan het volgende:
  3. Ruim je bureau op en laat alleen staan wat echt belangrijk is.
  4. Kijk ook naar de wand. Kan er iets weg? Is het tijd voor iets nieuws? Een mooie vakantiefoto misschien?
  5. Gooi kapotte spullen en spullen die je niet meer nodig hebt meteen weg.
  6. Archiveer alle papierwerk in opbergmappen of dozen. Schrijf erop wat er inzit en zet ze weg. Uit het zicht.
  7. Kijk eens goed naar je werkplek. Als je goed zit heb je zicht op de deur en zorgt de muur achter je voor een goede rugdekking. Is dit niet het geval? Ga eens schuiven tot je goed zit, je hebt er de rest van het jaar profijt van!

 

Zo, dat is beter. Oude energie eruit, ruimte voor iets nieuws. De Qi kan nu veel beter stromen. Maar geldt dit ook voor je huis? Blijf je zitten met een naar gevoel over je woonsituatie en misschien je werkplek?

Je bent van harte welkom om met mij hierover in gesprek te gaan! In het gesprek kunnen we dan kijken welke mogelijkheden en kansen er voor jou zijn om te wonen in een huis dat écht bij jou of jullie past!

Op een ontspannen THUIS (komst)!

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

 

Vond je dit interessant? Download  de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.

Lees ook in mijn blog hoe je met simpele aanpassingen je woon- of werkomgeving kunt verbeteren.

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

Laat een reactie achter