Wat brengt het jaar van het varken jou?

Vandaag begint een nieuw Chinees jaar: het jaar van het varken. Het jaar van het aarde-varken om precies te zijn. Het varken is het twaalfde dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem en is te vergelijken met het westerse sterrenbeeld Schorpioen.

 

Zo lui als een varken

 

De Chinese dierenriem bestaat uit 12 dieren en de volgorde staat vast. Die is volgens de legende bepaald door een loopwedstrijd: wie het eerste bij de keizer aankwam had gewonnen. En dat was de rat. Het varken werd de laatste in de reeks, omdat het tijdens de loopwedstrijd in slaap was gevallen.

Lui, en soms behoorlijk driftig. Dat zijn kenmerken van een varken. Maar varkens zijn ook heel intelligent. Mensen die in het jaar van het varken zijn geboren worden over het algemeen gezien als tolerant en begrijpend, geduldig, bescheiden, sensueel, sympathiek en heel eerlijk. En ze zijn een beetje naïef. Verder houden varkens-mensen van gezelligheid en lekker eten en ze geloven in gerechtigheid.

 

Symbool

 

Het varken is een symbool van welvaart, weelde en generositeit. Niet geheel toevallig opende de Chinese aandelenbeurs het jaar van het varken met flink herstel. Dat klinkt veelbelovend! Wat heeft het jaar van het varken nog meer in petto?

Het is een jaar waarin veel tekortkomingen van eerdere jaren worden opgevuld. En dat is fijn. Denk aan slimme, ecologische oplossingen voor milieuzaken. En meer aandacht voor menselijke verhoudingen en voor het collectieve belang. Strategische groei. Voor de lange termijn.

 

Huis en familie

 

De start van het nieuwe jaar is in China in de eerste plaats een gelegenheid om familie te ontmoeten. Familie die soms heel ver weg woont. Vliegvelden en treinstations zijn rond de jaarwisseling dan ook bijzonder druk. In de westerse wereld gaat familie dit jaar ook een grote rol spelen. Belangrijk dus om in je huis deze sector extra aandacht te geven!

Strategische groei is ook iets wat zal gaan spelen op het persoonlijke vlak. Waar sta je voor? En hoe wil je dat bereiken? Ga ervoor! De energie van het varken zal je helpen datgene te realiseren waar jij voor staat.

Dit geldt ook voor je woon- en werkomgeving: wat wil je uitstralen en hoe ga je dat bereiken? Met een beetje geduld en een goed strategisch plan gaat het je lukken dit voor elkaar te krijgen. Waarbij je soms even heel lui op de bank moet gaan liggen na een overvloedig feestmaal bij jou thuis 😉

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

 

Vond je dit interessant? Download  de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.

Begin het jaar goed met de beste Feng Shui opruimtips!

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

 

 

 

 

 

1 reactie

  1. Hans Olsthoorn op 13 maart 2019 om 07:09

    Ik heb de laatste tijd opgeruimd en dat geeft een heerlijk gevoel van nieuw overzicht, een nieuwe start. Het komt de gezelligheid ten goede want minder ergernis over iets niet kunnen vinden. Van verbouwen zal dit jaar geen sprake zijn. Komt later weer!

Laat een reactie achter