De kleur van licht

Terwijl je in interieurs soms ware kleursensaties tegenkomt, is er in de architectuur, in de gebouwde omgeving, nog maar weinig kleur te bekennen. En dat terwijl het gebruik van  kleuren een heel bijzonder effect kan hebben. Met de toepassing van de juiste kleuren zorg je voor een positieve uitstraling en dat trekt weer positieve energie aan.

Gekleurde huizen zie je eigenlijk vooral in Scandinavië. Maar ook in Zuid- Europese landen zie je vrolijk gekleurde huizen.

In Zweden worden traditionele (houten) huizen geschilderd in een donkerrode kleur, het zogenaamde falu-rood. In Noorwegen is het rood iets feller, in Finland iets meer oranje. Andere veel voorkomende kleuren van huizen in Zweden zijn geel en blauw. De ‘ Zweedse kleuren’ vind je terug in de ecologische woonwijk (EVA-Lanxmeer) in Culemborg. Ecologie en kleur, een verrassende en mooie combinatie!

Ook bij renovatie kun je met behulp van kleur het straatbeeld verlevendigen. Hierboven zie je een voorbeeld van kleur in een woonwijk, die bekend stond als saai en somber. Vrolijk nu he? In plaats van een woning in een anoniem, grijs huizenblok is het nu voor iedereen – en ook voor de Qi- duidelijk dat meneer Jansen in het rode huis woont, op nummer 13.

En dat is precies waar het over gaat: trek de positieve energie aan en haal het naar binnen. Verlevendig je entree en versterk het straatbeeld.

Wil jij ook weten hoe je meer Sheng Qi aan kunt trekken? Wil jij ook meer positieve energie in je huis? Lees HIER hoe je met simpele middelen je woonomgeving kunt verbeteren.

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

 

Vond je dit interessant? Download  de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.

Lees ook 7 verlichtingsadviezen waar je huis beter van wordt

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

Laat een reactie achter