Hoe ziet een droomhuis eruit?

Stel dat je een huis mag (laten) bouwen en dat jij NU mag bedenken hoe jouw droomhuis eruit komt te zien. Wat zie je voor je?

 

De definitie van een droomhuis

 

De definitie van een droomhuis is voor iedereen verschillend. Omdat iedereen nou eenmaal anders is. Met andere woonwensen, andere ideeën en een andere smaak. Uit de enquête die ik onlangs hield, blijkt dat maar liefst 83% van de ondervraagden droomt van een vrijstaand huis. Dit huis staat bij voorkeur in de natuur. En is omringd door water en/of groen. Voor een derde van de ondervraagden is het uitzicht heel belangrijk.

Andere belangrijke wensen die naar voren kwamen uit de enquête zijn:

  • een licht huis
  • het gebruik van natuurlijke materialen
  • een energieneutraal huis
  • alles gelijkvloers
  • niet te groot

 

De weg naar je droomhuis

 

De route naar het huis dat aan al je verwachtingen voldoet, is niet altijd goed begaanbaar. Je komt ook hobbels en kuilen tegen. En soms heb je veel geduld nodig of moet je moeilijke keuzes maken. Daarom is het belangrijk dat je je wensen-fundament helder hebt. En dat je daar altijd op terug kunt vallen.

Zonder dromen en (rare) wensen bestaat het gevaar dat je je te veel laat leiden door alle eisen die aan het huis en aan jou gesteld worden. En dat is jammer, omdat dromen over je huis en het visualiseren ervan heel krachtig kunnen zijn. Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen.

 

Uitstraling

 

Je huis straalt uit wie jij bent, het is een spiegel van jezelf. Wat wil je uitstralen? Wat wil je zien als je in de spiegel kijkt? En hoe zie jij jezelf in die spiegel? Dit zijn moeilijke vragen, maar ze zijn wel heel belangrijk om uit te vinden waar jij voor staat.

Om je te helpen geef ik je in mijn boek “In 10 stappen je eigen huis bouwen” een paar voorbeelden. En lees je meer over het programma van wensen. Bestel het boek via DEZE LINK

 

Blijf genieten, durf te dromen en take care

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

Vond je dit interessant? Lees HIER het verschil tussen een huis en een thuis

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

 Download de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.’

Laat een reactie achter