Duurzaamheid als thema voor je huis

Een populair thema bij het (laten) bouwen van een huis is duurzaamheid; duurzaam bouwen.

 

Veel mensen denken bij duurzaamheid aan duurzame materialen die je gebruikt voor de bouw van je huis. En dat is ook zo.

Maar duurzaamheid gaat ook over het idee dat je woning zo lang mogelijk voldoet aan je woonwensen. Dat kan een woning zijn die met je meegroeit, met bijvoorbeeld uitbreidings- mogelijkheden, of een woning waarbij het ouder en/of minder valide worden het uitgangspunt is. Dit thema noemen we ook wel levensloopbestendig bouwen. En in veel gevallen bevinden alle functies zich in een dergelijke woning gelijkvloers, dus alles op dezelfde verdieping. Een specifiek meegroeihuis is de zogenaamde kangoeroe-woning. Een kangoeroe-woning wordt ook wel een meergeneratiewoning genoemd, omdat het vaak gaat om meerdere generaties van één familie onder één dak. Samen, maar toch apart.

 

Tiny house

 

 

Een ander populair thema is dat van een tiny house. Het idee van tiny houses, letterlijk vertaald ‘kleine huizen’, is overgewaaid uit de Verenigde Staten en is ook een voorbeeld van duurzaamheid.

De redenen om een tiny huis te bouwen, zijn divers. Sommige mensen hebben geen groot huis (meer) nodig en hebben liever meer grond. Anderen hebben een tiny house als tweede huis, of als gastenverblijf. En weer anderen richten zich op de kostenbesparingen en met name een duurzame woon- en levensstijl.

Andere vormen van duurzaamheid zijn energiezuinig bouwen, of klimaatneutraal.

Er zijn nog veel meer thema’s. In mijn boek “In 10 stappen je eigen huis bouwen” lees je hier meer over. Bestel het boek via DEZE LINK

 

Blijf genieten, durf te dromen en take care

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

Vond je dit interessant? Lees in dit artikel hoe je de perfecte locatie vindt voor je huis 

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

 Download ook de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.’

 

 

Laat een reactie achter