Hoe Feng Shui de energie in een kantoorgebouw verbetert

FENG SHUI komt oorspronkelijk uit China. In Nederland, en eigenlijk heel West-Europa, is Feng Shui vooral bekend als interieurtoepassing en dan met name voor woningen. Lees bijvoorbeeld hier hoe je met simpele aanpassingen je woonomgeving kunt verbeteren, of hoe Feng Shui je helpt bij de aankoop van een woning. Maar ook je bedrijf kan van Feng Shui profiteren. Waar moet je op letten als je Feng Shui gaat toepassen in een kantoorgebouw?

 

Locatie

 

Je kunt nog zo’n mooi kantoor hebben, dat prachtig is ingericht, de omgeving bepaalt hoe de Qi (de energie) op het pand afkomt. In Feng Shui is de locatie van het kantoorgebouw het allerbelangrijkst!

 • De beste plek voor een bedrijfspand is in een yang-omgeving, een plek met veel activiteit.
 • Levendige straten zijn beter dan stille, omdat daar meer yang-energie circuleert.
 • Een verkeersader of een uitvalsweg is meestal te druk, de Qi gaat te snel. De energie gaat aan het bedrijf voorbij.
 • Een bedrijfspand gelegen aan het einde van een doorlopende straat niet gunstig, er is te weinig activiteit.
 • Zorg er ook voor dat er geen weg recht op het pand afkomt. Dit geeft Sha Qi, negatieve energie.
 • Een kantoorgebouw kan beter niet ingeklemd zitten tussen andere, grote, gebouwen. Het bedrijf wordt dan teveel belast door de drukkende Qi van deze panden.

 

 

 • Let ook op scherpe hoeken van omliggende panden, deze scherpe punten mogen niet op de winkel of het kantoorpand gericht zijn. Beter is het om hoeken af te ronden.
 • Zorg ervoor dat de entree goed te vinden is en dat (potentiële) klanten niet hoeven te zoeken naar de ingang.
 • Water voor de ingang is heel gunstig, een pand met uitzicht op een vijver of een fontein ontvangt Sheng Qi, positieve energie.

 

 

 

 • Een open ruimte voor de entree is het beste. Die ruimte kun je zien als het voorgebied van je bedrijf en kan een plein(tje) zijn, een brede stoep of een voortuin. En als je die ruimte goed verzorgt trek je positieve energie aan!
 • Voor een bedrijf is het heel belangrijk dat klanten je kantoor makkelijk kunnen vinden. De weg er naar toe moet uitnodigend zijn en de entree bereikbaar.

 

Entree

 

De entree is  het visitekaartje is van elk pand, of dat nou een kantoorgebouw is, een praktijkruimte, een restaurant of een woning. De entree is in Feng Shui heel belangrijk, hier komt de energie naar binnen. Lees ook waarom de juiste richting van de entree jou geluk brengt.

Eenmaal binnen zijn er andere punten waar je op kunt letten, bijvoorbeeld de positie van de belangrijkste functies in het pand. Zit de directie op de juiste plek? Of zitten daar toevallig de toiletten? Bevinden de vergaderruimtes zich op een plek met een goede energiestroom? Is er een goede sfeer in die ruimte? Of lopen de spanningen er hoog op? Zit je zelf op een plek die energie geeft?

Heb je de perfecte plek gevonden voor jouw kantoorgebouw? Is de weg er naar toe uitnodigend en is de entree makkelijk te vinden? Dan kun je er zeker van zijn dat het wel goed zit met de energie rondom jouw bedrijf.

 

Op een succesvol bedrijf!

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

Vond je dit interessant?

Download ook het gratis Feng Shui stappenplan en laat bedrijf (en je huis) werken voor jou! HEERLIJK WONEN EN SUCCESVOL WERKEN begint vandaag.

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen.

 

 

 

Laat een reactie achter