Feng Shui voor vrije kavels

Steeds meer gemeenten reserveren kavels voor particuliere bouwers.

Heb jij het geluk dat je een huis mag (laten) bouwen op een van deze kavels?

Het is natuurlijk uniek als je de kans krijgt om je eigen huis te ontwerpen en/of te bouwen op een van de beschikbare vrije kavels in Nederland of in het buitenland. Een kans die je moet grijpen, hoewel er ook risico’s aan verbonden zijn. Want hoe weet je of je het goed doet? En wie vertelt je hoe je zoiets aan moet pakken? Weet je alles, of twijfel je toch aan bepaalde zaken? Doe je alles zelf, of besteed je onderdelen uit?

 

Waar moet je op letten als je op zoek ben naar een vrije kavel?

 

Heb je een kavel op het oog? Verdiep je dan eerst in de randvoorwaarden die worden gesteld door de gemeente. Voorkom dat je ideeën voor je droomhuis van 3 verdiepingen weggegooid kunnen worden, omdat de gemeente als eis stelt dat de maximale bouwhoogte maar 3 meter mag zijn.

 

Soms heb je geen keuze. Of een beperkte keuze. Maar let altijd op het volgende:

 

 • Kijk goed naar de plannen van de naastgelegen kavels. Een vrijstaand huis betekent niet automatisch dat er geen invloed is van eventuele buurhuizen. Let op de hoogte en de vorm van de woning en de afstand tot jouw geplande droomhuis. Vermijd scherpe hoeken en punten die op jouw nieuwe huis gericht zijn.
 • De beste vorm van een kavel is een rechthoek. De rechthoek is de meest stabiele vorm. Kies geen kavel met een vreemde, onregelmatige vorm of een kavel met scherpe hoeken.

 

 

 • Uitzicht op water geeft goede Feng Shui. Water kan dus het beste aan de voorkant van je huis liggen. Niet achter je huis, daar moet je juist zorgen voor rugdekking.

 

Waar moet je rekening mee houden bij het ontwerp van je huis?

 

Het grote voordeel van zelf een huis bouwen is dat je de ligging en de richting van het huis op het kavel zelf kunt bepalen. Kies een richting die bij jou past. Heel belangrijk is de richting en de positie van de (hoofd) ingang. Lees meer over de juiste richting in dit artikel.

 

Eigen huis bouwen

 

Als je een eigen huis gaat bouwen, komt er veel op je af. Waar moet ik beginnen, wat moet ik allemaal regelen en wat wordt er precies van mij verwacht? Wil je een huis (laten) bouwen, maar schrikt de complexiteit van alles wat erbij komt kijken je af? Zie je op tegen alle keuzemogelijkheden en ben je bang dat je de verkeerde keuzes maakt? Of bezorgt als dat gedoe met die vergunningen je slapeloze nachten? Lees dan mijn boek “in 10 stappen je eigen huis bouwen.” 

 

Blijf genieten, durf te dromen en take care

 

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

 

Vond je dit interessant? Download  de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.

Liever eerst een paar hoofdstukken lezen voordat je het boek aanschaft? Dat kan! 2 gratis hoofdstukken download je HIER

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

 

 

 

 

 

 

2 reacties

 1. Catharina op 2 februari 2021 om 10:31

  Zelf bouwen, dat is wat we zo graag willen!
  Maar hoe kom je aan een beschikbaar en geschikt kavel? Wat is de beste manier van aanpak.?
  Ons is het tot op heden nog niet gelukt.

  • Angelique op 4 februari 2021 om 14:38

   Hoi Kitty, goede vraag! Helaas heb ik daar geen pasklaar antwoord op. Het wordt wel hoofdstuk 3 in mijn boek over je eigen huis bouwen. Ik zal je de tekst mailen als het klaar is. Groet, Angelique

Laat een reactie achter