Kies per ruimte het beste materiaal

In de Feng Shui-leer gaat het om de verhouding licht en donker, koud en warm, open en dicht, actief en passief, hard en zacht. Waarbij het effect van een bepaald materiaal sterker is dan van een kleur. Kies per ruimte de beste optie.

 

Materiaal

In principe zijn alle materialen mogelijk, maar natuurlijke materialen hebben sterk de voorkeur. In je huis is het materiaal van de vloer het belangrijkst.

In veel woningen ligt laminaat. Een laminaatvloer bestaat uit een kunststof onderlaag en een kunststof toplaag, met daartussen een drager van geperste houtvezels en een laagje bedrukt papier (vaak met houtstructuur). Een dergelijke vloer is niet aardend en dus niet aan te raden. Het is beter om te kiezen voor echt hout. Alternatieven zijn linoleum of kurk. Een tegelvloer is ook mogelijk. Een dergelijke vloerkeuze zie je vaak in keukens en badkamers. Een vloer van (natuur)steen of beton kan ook mooi zijn.

 

Warm en zacht

Warme, zachte materialen hebben in huis de voorkeur boven harde, koude materialen. Staal, beton en harde kunststoffen kunnen wel toegepast worden, maar compenseer deze hardheid met zachte kussens, aaibare vloerbedekking, of een lekker vloerkleed.

Zacht is ook: niet scherp. Zet liever ronde en afgeronde vormen in je huis dan puntige. Dus bijvoorbeeld een nachtkastje met afgeronde hoeken. En een eettafel. Kies liever voor bloemen en planten met zachte blaadjes in plaats van planten met stekels. Wil je toch stekelplanten? Zet ze dan niet te dicht bij de zithoek of eettafel en helemaal niet naast je bed.

 

Met de juiste verlichting kun je ook een mooie, zachte sfeer creëren. Indirect licht maakt een ruimte knusser en dat is vooral prettig in de slaapkamer. Je kunt lampen ook achter planten of een papieren scherm plaatsen voor een zachter effect. Hierdoor wordt de sfeer meer ontspannen. Een dimmer is altijd een goed idee, zo kun je spelen met licht.

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

Vond je dit interessant? Lees HIER 7 verlichtingsadviezen waar je huis beter van wordt

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

 Download de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.’

Laat een reactie achter