Wat brengt het jaar van de os jou?

Op 12 februari 2021 is een nieuw Chinees jaar begonnen: het jaar van de os. De metaal-os om precies te zijn. En wel het edelmetaal goud..

Over het algemeen staan ossen bekend als nederig, vastberaden, geroutineerd en eerlijk. Harde werkers, dat zijn het zeker. Doorzetters ook. En heel betrouwbaar. Maar ze kunnen ook heel koppig zijn. En communicatie is niet hun sterkste punt.

 

Geen gouden bergen, maar hard werken

 

Hoewel de goudprijs nog steeds stijgt, belooft dit jaar geen gouden bergen. We ploeteren voort, we ploegen verder, om het land waarop we leven klaar te maken voor een vruchtbare periode. Zie het als een jaar waarin de grond bouwrijp gemaakt wordt om op te kunnen bouwen. Dit vereist kracht. En doorzettingsvermogen. Er zal dit jaar hard gewerkt moeten worden!

In het jaar van de Os hebben de gebieden met een metaalenergie extra aandacht nodig in je huis of praktijk. De positieve metaalenergie wordt versterkt met aarde-elementen en –kleuren en in het gebied met een negatieve metaalenergie verzachten waterelementen en –kleuren de Qi.

 

Trendkleuren

 

Blauw is dé waterkleur en niet helemaal toevallig ook de trendkleur voor interieurs dit jaar. Vooral in keukens zul je het komende jaar veel blauw gaan zien. Kranen zie je straks niet meer alleen in nikkel, maar ook in zwart, groen, blauw, goud- en koperkleur. En ook spoelbakken en gootstenen krijgen coole kleuren.

Mooie, zachte, rustgevende blauwtinten zul je veel zien in andere ruimtes, vaak in combinatie met hout. En planten.

Verder komen ook warme aardekleuren op, vooral in keukens. Ik denk omdat de os een aarde-dier is en graag de natuur naar binnen haalt.

 

 

 

Thuisrestaurant en thuis-spa

 

In veel huishoudens is de woonkeuken al de centrale plek in huis en dat zal de komende jaren alleen maar versterkt worden. Een thuisrestaurant is de nieuwste trend, net als een buitenkeuken. Met daaraan gekoppeld je eigen moestuin. Wel eerst omploegen voor het beste resultaat natuurlijk, maar dat moet lukken in het jaar van de os! En na het tuinieren uitgebreid badderen in je thuis-spa, wellness in huis. Met ook hier kranen in goud- en kopertinten en vooral veel zwart.

 

Thuiskantoor

 

Mensen met een kantoorbaan zullen vaker dan vroeger thuis (blijven) werken en richten hun huis daar dan ook op in. Niet meer een uurtje aan de keukentafel tussendoor, maar een eigen thuiswerkplek. Of thuiskantoor. In bijvoorbeeld een tuinhuis achter je huis.

 

Richting

 

Tot slot nog iets over richtingen. Die veranderen niet in het jaar van de os. Wel zullen er ook dit jaar weer kinderen geboren worden. Jongens die in dit jaar worden geboren krijgen het Gua-getal 6 , meisjes het Gua- getal 9. Bij elk Gua-getal hoort een voorkeursrichting. Lees hier waarom de juiste richting jou geluk brengt.

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

 

Vond je dit interessant? Download  de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.

Begin het jaar goed met de beste Feng Shui opruimtips!

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

 

2 reacties

  1. Helen Danopoulos op 12 februari 2021 om 13:33

    Leuk en weer erg interesssnt om te lezen Angelique. Dank voor deze up-date. Veel mensen gaan er aan voorbij.Jammer, zr zouden het een stuk beter voor zi jzelf kunnen maken.

    • Angelique op 12 februari 2021 om 14:19

      Leuk om (je) te horen, Helen. Gelukkig Nieuwjaar!

Laat een reactie achter