Wat brengt het jaar van de rat jou?

Op 25 januari 2020 begon een nieuw Chinees jaar: het jaar van de rat. De metaal-rat om precies te zijn. Volgens de Chinese kalender is de rat of muis het eerste dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem. En met de komst van de rat begint ook een nieuwe cyclus; de start van een periode van vernieuwing en vooruitgang.

 

 

In China is het een eer om in het jaar van de Rat geboren te worden. De Rat wordt gezien als een moedig en ondernemend persoon, omdat ze  in vrijwel alle omstandigheden kunnen overleven. Ratten nemen graag de leiding op zich en vinden het niet erg om veel verantwoordelijkheid te hebben. Daar dwingen ze respect mee af.

Ratten zijn slim, omdat ze precies weten waar ze de oplossing moeten zoeken voor een probleem. De Rat is enthousiast en nieuwsgierig, scherp en gevat. Maar ook charmant, populair en sociaal. Verder is de Rat een harde werker die overal handel in ziet. De rat wordt dan ook de ondernemer van de Chinese dierenriem genoemd. Voor een Rat is status belangrijk en geld is een sterke motivator.

De Rat heeft een sterke Yang energie en kan soms druk en onrustig zijn. Aangezien dit een krachtige, ambitieuze en aanwezige energie is moet je dit jaar open staan voor Yin invloeden om de juiste balans te vinden.

Het sterrenbeeld Rat vertoont parallellen met het westerse sterrenbeeld Boogschutter. En mensen die geboren zijn tussen 23.00 en 01.00 uur zijn geboren in de uren van de Rat. Jongens die in dit jaar van de rat worden geboren krijgen het Gua-getal 7 , meisjes het Gua- getal 8. Bij elk Gua-getal hoort een voorkeursrichting. Lees hier waarom de juiste richting jou geluk brengt.

 

Metaal

 

Het element metaal staat voor het nemen van beslissingen en maakt de Rat sterker, maar ook emotioneler. Het is belangrijk om dit jaar doelen stellen en je focus hier op te houden. Het jaar van de Rat wordt een prachtig jaar als je beslissingen durft te nemen. Uitstellen van beslissingen, of thuis blijven zitten in de hoop dat er dingen veranderen maken het jaar van de Rat niet tot een goed jaar. Verstop je niet. Ga er op uit, treed op de voorgrond, laat je zien!

 

Bepaal eerst wat je wilt en zorg dat je spiritueel, verstandelijk, gevoelsmatig en fysiek op één lijn zit.

 

Over het algemeen zal het jaar van de Rat positief en vrolijk zijn. De Rat zal je dit jaar aanmoedigen om je dromen te verwezenlijken. Durf te dromen en durf vooral te DOEN! Het jaar van de rat duurt tot 11 februari 2021.

 

Ik wens je een heel fijn jaar, vol goede beslissingen! 

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

 

Vond je dit interessant? Download  de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.

Begin het jaar goed met de beste Feng Shui opruimtips!

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

 

 

 

Laat een reactie achter