Waarom het centrum van je huis de krachtplek is

Het midden, het centrum van je huis. De krachtplek.

Rob is een fijne opdrachtgever en woont met zijn 3 dochters in een vrijstaande woning in Harderwijk.  Rob is Shiatsu therapeut en na een grondige verbouwing heeft hij zijn praktijk aan huis gerealiseerd. Het huis van Rob is verduurzaamd en op basis van Feng Shui verbouwd en heringericht, wat helemaal past bij de Chinese geneeskunde. 

Tijdens mijn eerste bezoek aan het huis viel de plek van het toilet op. Weliswaar toegankelijk vanuit de ruime entreehal, maar zoals je op de foto’s kunt zien een flinke bult die de keuken instak. En die bult lag ook nog eens precies midden in het huis!

De keuken voor en tijdens de verbouwing. Je ziet op welke plek het toilet heeft gezeten. 

De keuken is na het verplaatsen van het toilet ruimer geworden. En de Qi stroomt beter! 

 

Het centrum in Feng Shui

 

In Feng Shui is het belangrijk dat het centrum van een huis vrij is van obstakels, zodat de Qi vrij kan stromen. En dat betekent geen ‘zware functies’, zoals een haard of een toilet, maar ook dat je op die plek geen grote meubels plaatst. Een toilet is een functie met een negatieve Qi. Als het toilet in het centrum van het huis ligt draait het huis als het ware om een negatieve spiraal. Dan is de krachtplek negatief. En dit was goed merkbaar voor Rob en zijn gezin.

Ik heb een verbouwingsplan gemaakt voor Rob en advies gegeven voor de herinrichting van zijn woning.

Het eerste wat Rob gedaan heeft is het verplaatsen van het toilet. Deze zit nu op een andere plek. De ruimte die vrij is gekomen is nu weer gewoon keuken. Zonder bult. En de Qi stroomt weer. Positieve energie. De praktijk van Rob groeit en bloeit en iedereen is blij met de aanpassingen in huis.

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

 

Vond je dit interessant? Download  de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.

Ontdek ook de kracht van positieve energie! 

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

 

Laat een reactie achter