Wat is de meerwaarde van een Feng Shui architect?

“ We hebben een kavel gevonden en omdat de grond al zo duur is hebben we gekozen voor een cataloguswoning. Maar ik twijfel een beetje, omdat het niet helemaal is wat ik wil. Kun jij kijken wat er nog anders kan? ”

 

Ik hoor het steeds vaker. Mensen die een eigen huis gaan bouwen, veel geld betalen voor een kavel en vervolgens bezuinigen op hun droomhuis.

 

Droomhuis

 

De definitie van een droomhuis is voor iedereen verschillend. Omdat iedereen nou eenmaal anders is. Met andere woonwensen, andere ideeën en een andere smaak. Veel mensen vergeten hun wensen te benoemen en denken meteen in vierkante meters, het aantal kamers en de onmogelijkheden. En dat is jammer, omdat dromen over je huis en het visualiseren ervan heel krachtig kunnen zijn.

Naast alle eisen waar je huis aan moet voldoen stel ik met opdrachtgevers ook altijd een PvW op, een Programma van Wensen. Zonder dromen en wensen bestaat het gevaar dat je je te veel laat leiden door alle eisen die aan het huis en aan jou gesteld worden. Daarom is het belangrijk dat je je wensenfundament helder hebt. En dat je daar altijd op terug kunt vallen.

Klik HIER voor een opzet van een programma van wensen

 

Thuis

 

Een eigen huis bouwen is niet voor iedereen weggelegd. In de meeste gevallen doe je dit ook maar één keer in je leven. Maar dan wil je natuurlijk wel dat het goed is. Dat het jouw huis wordt.

Een huis dat aan al je wensen voldoet en goed bij je past is meer dan een huis, dat is een THUIS!

Heb je een standaardontwerp voor een huis gevonden dat aan al je wensen voldoet? Dan is het slim om dat huis te laten bouwen. Daar is niks mis mee. Waar je rekening mee moet houden is dat bij een standaardontwerp weinig – tot geen- ruimte is voor specifieke wensen. En ook niet voor eventuele wijzigingen later in het proces.

Ik heb gemerkt dat mensen het vaak lastig vinden om de meerwaarde van een architect in te zien. Ze denken dat een standaardwoning goedkoper is dan werken met een architect. Maar is dat ook zo?

 

De meerwaarde van een architect

 

Ontwerp

Het ontwerpen van een droomhuis is een creatief proces. Een architect doet dit dagelijks en kan je hierbij helpen. Of jou adviseren, als je besluit veel zelf te doen.

Een architect denkt – samen met jou- na over de oriëntatie van het huis, de beste indeling, over de vorm, het materiaalgebruik, de lichtinval, isolatie, verwarming en koeling en nog veel meer. Daarna vertaalt een architect je wensen in een passend, ruimtelijk ontwerp.

Kies een architect die bij je past, waar je een ‘klik’ mee hebt, voorkom beginnersfouten en profiteer van de slimme oplossingen waar hij of zij mee komt.

 

Regelgeving

Als je een nieuw huis laat bouwen, komt er veel op je af. Vooral regelgeving is iets waar veel mensen tegenop zien.

Architecten zijn goed geïnformeerd over de nieuwste regelgeving en zijn het bovendien gewend om hier rekening mee te houden in het ontwerp- en bouwproces. Een ervaring architect kent daarnaast ook de mogelijkheden om een energiezuinig en zelfs energieneutraal bouwplan te creëren.

Wanneer je dus besluit om met een architect aan de slag gaat, weet je zeker dat jouw droomhuis voldoet aan de regelgeving. En behoren slapeloze nachten hierover tot het verleden.

 

Kennis

Naast kennis van regelgeving en alle (energie)normen heeft een architect uiteraard veel vakkennis. Opgedaan aan een Technische Universiteit of Academie. Met daarnaast jarenlange werkervaring. En mensenkennis, niet te vergeten. Maak daar gebruik van!

 

Overzicht

Ook heel belangrijk: een architect behoudt het overzicht tijdens het hele proces en weet precies wie wanneer wat moet doen. De architect onderhoudt het contact met de gemeente, technisch tekenaars en aannemers, leveranciers en adviseurs, dat hoef je niet zelf te doen. Daarnaast bewaakt een architect de planning en het beschikbare budget.

 

Regie 

Het hele ontwerp- en bouwproces kan overweldigend zijn, vooral als je er geen ervaring mee hebt. Een architect helpt je hierbij door de verantwoordelijkheid te nemen en de regie te voeren. Een architect is onafhankelijk en zit niet vast aan verplichte samenwerkingsverbanden.

Dit betekent dat een architect:

 • je zowel inhoudelijk als financieel adviseert.
 • ervoor zorgt dat aan alle eisen (voor veiligheid bijvoorbeeld) en normen wordt voldaan.
 • het ontwerp voor jouw droomhuis gedurende het hele proces bewaakt.
 • samen met jou een passende aannemer zoekt en de beste adviseurs.
 • op een professionele manier contacten onderhoudt met alle partners.
 • offertes beoordeelt en bekijkt of ze kloppen en volledig zijn.
 • zorgt voor een goede aansturing tijdens het bouwproces.
 • het ontwerp- en bouwproces soepel laat verlopen.
 • op alle details let.
 • ervoor zorgt dat je droomhuis wordt gerealiseerd zoals ontworpen en afgesproken.

 

Kort samengevat kun je zeggen dat een architect je ONTZORGT en een passend ontwerp voor jou VERZORGT.

 

Feng Shui

 

Schakel je een Feng Shui- architect in, dan kun je nog meer verwachten:

 

 • Een Feng Shui architect brengt iets waar je zelf niet aan gedacht had.
 • Je krijgt een overzicht van de goede energiestromen in je (nieuwe) huis en de minder goede.
 • Als je hier goed gebruikt van maakt, voelt je huis als een passende jas.
 • Je bent positief verrast door de nieuwe inzichten die een architect je geeft.
 • Een Feng Shui architect levert maatwerk, neemt jou werk uit handen en geeft je vertrouwen en rust. Je houdt meer tijd over die dingen die voor jou belangrijk zijn en je komt niet voor onverwachtse verrassingen te staan.

 

Wat is je dat waard?

 

Wil je op een soepele, ontspannen manier je eigen huis bouwen en straks heerlijk wonen in je ultieme droomhuis? Denk dan eens na over werken met een Feng Shui architect. Natuurlijk geldt dit ook als je je huis gaat verbouwen.

 

Blijf genieten, durf te dromen en take care!

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

! Vond je dit interessant? Lees ook mijn boek “in 10 stappen je eigen huis bouwen.”

Hierin beschrijf ik hoe je je eigen huis bouwt volgens de BOUWPLAATS-methode.

En vind je – onder andere- antwoord op de vragen:

 • Wanneer moet ik wat doen?
 • Wat kost het bouwen van een huis?
 • Waar vind ik informatie over regelgeving, procedures en vergunningen?

Een boek kost € 17,50. Dat is niet duur. Bestel het boek via DEZE LINK

 

 

Laat een reactie achter