Hoera, vakantie! Tijd om uit te rusten en op te laden. Ga jij ook even lekker weg? Of houd je ‘ staycation? ‘

Vandaag geef ik je een aantal Feng Shui tips voor als je gaat kamperen, of naar een vakantiehuisje gaat. Of in een hotel logeert. Lees voor vertrek ook even mijn tips voor het thuisfront. Zo weet je zeker dat je huis er nog staat als je weer terug komt.

Op de camping

 

  • Vermijd stoorzenders in de buurt, zowel letterlijk als figuurlijk. Ga niet te dicht bij zendmasten staan.  En helemaal niet in de buurt van  een electriciteitscentrale.
  • Zorg voor rugdekking en kies bij voorkeur een plekje met een vrij uitzicht (op water).
  • Een plekje dicht bij de bar of het toiletgebouw kan heel gezellig zijn, maar is nooit de meest rustgevende plek.
  • Bovenop de berg is geen goede plek om je tent neer te zetten. Zak liever iets verder af naar beneden en maak gebruik van de rugdekking die een berg je geeft.
  • Neem lekker ruikende wierook mee tegen vervelende geurtjes, zoals die van een natte, klamme tent.

 

In een huisje, een appartement of een hotel

 

  • In een hotel, maar ook in een appartement of vakantiehuisje staat het vaak (te) vol met meubels. Dit kan er op de foto leuk uitzien, maar in het echt kan dat tegenvallen. Zorg voor een goede doorstroming van de Qi en verplaats desnoods meubels. Of zet ze op de gang.
  • Kijk uit voor scherpe hoeken. Scherpe hoeken vormen giftige pijlen en kunnen voor onrust zorgen. Let er vooral op dat er geen giftige pijl op je bed gericht is.
  • Als je een kamer kan kiezen in een hotel neem dan niet de kamer die recht tegenover het trappenhuis ligt of de lift. En ook niet boven de entree of naast de bar. Vooral het laatste kan heel gezellig zijn, maar het is nooit de meest rustgevende plek.
  • Laat van tevoren een berekening maken van de voor jou gunstige slaaprichtingen. Hier kun je rekening mee houden als je een kamer uitzoekt.

 

Probeer niet teveel aan thuis te denken. Je bent op vakantie. Wegdromen mag natuurlijk wel. Bijvoorbeeld over de nieuwe keuken, de aanbouw, of de verbouwing van de zolder. Misschien denk je aan het bouwen van een nieuw huis? Op vakantie krijg je de beste ideeën!

Maak bij thuiskomst meteen een afspraak voor een gratis strategiesessie. Ik help je graag om je dromen om te zetten in realiteit.

 

Blijf genieten, durf te dromen en take care

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de tips kunnen toepassen.

 

Laat een reactie achter