7 tips om je interieur te vernieuwen

De lente is in aantocht! Er is weer zon en er is weer zin. Zin om ‘dingen’ aan te pakken. Het interieur van je huis bijvoorbeeld. Of je tuin.

Nu het weer langer licht is zie je ook dat wat je niet wilt zien: stof en spinnenwebben bijvoorbeeld. Niet voor niks is de lente de tijd om je huis grondig te reinigen, om de grote voorjaarsschoonmaak te houden. Omdat je er dan weer energie voor hebt. Dus ruim op, poets en boen. En ga daarna aan de slag met het opfrissen van je interieur.

 

Ik geef je 7 tips om je interieur te vernieuwen:

 

  • Koop een nieuwe vaas (of maak de oude schoon) en zet er mooie bloemen in. Of grote takken, dat staat erg leuk in de lente.

 

 

  • Wat hangt er bij jou aan de muur? Kun je het vervangen voor iets nieuws? Denk aan een recentere foto of kunst die je aanspreekt. Of een spiegel. Een spiegel reflecteert het zachte lente-licht op een mooie manier. Zo komt het licht nog verder je huis binnen. Let wel op waar je de spiegelt ophangt. Lees alles over spiegels en Feng Shui in dit artikel.
  • Kijk ook eens naar alle lampen. Vervang een lamp sowieso als die stuk is. Maar let ook op het energieverbruik. Kun je een lamp vinden die energiezuiniger is? Doen!
  • Raambekleding is een grote kostenpost als je een ander huis betrekt. En vaak wordt die raambekleding nooit vervangen. Maar kijk eens wat een effect als je in plaats van een zwaar gordijn een plissé-gordijn ophangt. Of inbetween-gordijnen. Heel fris. In de herfst kunnen de gewassen gordijnen er eventueel weer voor.
  • Je moet er zin in hebben en tijd voor maken, maar een andere kleur op de muur is ook heel verfrissend. Of een nieuwe laag van dezelfde kleur. Ook leuk: behang een stukje muur met een toffe print.

 

 

  • En wat dacht je van een andere vloer of plafond? Beetje veel werk misschien, maar een kurkvloer of een latjes-plafond zijn helemaal hip. Een vloerkleed om mee te beginnen is ook leuk.
  • Ben je toe aan een nieuwe bank of stoel? Meer en meer verdwijnen de scherpe hoeken uit beeld. En komen er afgeronde hoeken en natuurlijke vormen voor in de plaats. Meubels gaan stijgen in prijs de komende tijd, wacht dus niet te lang. Het is het jaar van de tijger, dus pak je kans!

 

   

 

Blijf genieten, durf te dromen en take care

 

Angelique Slatius- Feng Shui architectuur

 

Vond je dit interessant? Download  de gratis Feng Shui checklist en weet in no time of je huis ‘ klopt.

! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen

 

Laat een reactie achter